fbpx
Play 4 Balance - yoga basiscursus

Basiscursus Yoga in 1 dag

Heb je nooit eerder aan yoga gedaan? Wil je hier wel graag mee beginnen, maar vind je de drempel te hoog? Wil je graag goed begeleid van start en je eerst oriënteren welke stijl bij je past? Of volg je juist al langer yoga, maar wil je weten wat er ‘achter het doen van die houdingen’ zit? Dan is deze workshop wellicht wat voor jou!

Wat houdt de Basiscursus Yoga in 1 dag in?

Deze workshop is een Light-versie van de 5-weekse Basics of Yoga cursus die bij de Yoga Spot gegeven wordt. Het voordeel van deze workshop is dat deze slechts 1 dag(deel) in beslag neemt.

Je leert:

 • Yogafilosofie (dezelfde als in de 5-weekse basiscursus)
 • De meestvoorkomende yogahoudingen
 • Twee belangrijke ademhalingstechnieken
 • Over meditatie
 • Over verschillende yogastijlen

Opdat je hierna een mooi fundament hebt gelegd, en met een veilig en zeker gevoel yogalessen kunt gaan volgen; bij de Yoga Spot, (een) andere yogastudio(‘s) bij jou in de buurt, of wellicht op vakantie?

Voor wie is deze Basiscursus-Light?

 • Voor enthousiastelingen (die dit nu zien en denken: ja, dat wil ik! :))
 • Voor ongeduldigen (die niet tot september willen wachten op de volgende basiscursus)
 • Voor doorpakkers (die hun intentie om met yoga te beginnen gelijk in actie willen omzetten)
 • Voor drukke mensen (voor wie een 5-weekse cursus agendatechnisch lastig is)
 • Voor kostenbespaarders (waarom duurder als het ook goedkoper kan?)

Dit zeiden anderen over de (5-weekse) Basiscursus

De combinatie van het behandelen van de achterliggende theorie en filosofie, de pranayama-oefeningen en hoe elke houding ‘hoort’ was heel fijn. Het heeft me veel inzicht gegeven in de beginselen van yoga en heeft me geholpen mijn yoga practice te verdiepen. Tot slot is Masja een heel fijne docent, met een prettige energie. Ik kan iedereen deze cursus aanraden die (ook na starten van yogalessen) meer uit yoga wil halen. Door Masja’s lessen weet ik dat ik yoga wil blijven doen! – Victoria

Wat de cursus me het meest gebracht heeft? Misschien wel de ontspannen sfeer waardoor ik nooit het gevoel had dat ik iets ‘niet goed deed’, dat maakt het makkelijker om te leren. Naar mijn idee heb ik veel geleerd in best weinig tijd, de cursus vloog steeds voorbij! Na de lessen voelde ik me licht en blij. Het was fijn om te merken dat je ook op een basisniveau meteen ‘profijt’ hebt, ook de rest van de dag nog.” – Lisa

Hoewel ik al een aantal jaar losse yogalessen volg, is het mij pas ná deze cursus veel duidelijker geworden wat yoga is en welke filosofie erachter zit. Daarnaast was het erg fijn dat er echt even stilgestaan werd bij de juiste uitvoering van bepaalde (basis)houdingen en wat de voordelen zijn van ademhalingsoefeningen. Al met al een echte aanrader waar ik nu nog steeds tijdens mijn lessen wat aan heb! – Loes

Praktische zaken

Tijd: zondag 13:00 tot 16:45 uur

Datum: 14 mei

Locatie: Yoga Spot, Laan der Hesperiden 142, Amsterdam

Kosten: € 40,-

Aanmelden: Laat hier je gegevens achter, of meld je direct aan op de site van Yoga Spot.

Over de docente, Masja:

Bewegen en in beweging brengen is haar passie; als psycholoog, intuïtief coach, yogadocente en trainingsactrice. Ze beweegt mensen letterlijk en figuurlijk richting een gezonder, evenwichtiger en gelukkiger leven. Hierbij maakt ze gebruik van westerse en oosterse werkvormen, wetenschap, spiritualiteit en haar intuïtie.

Hier lees je meer over Masja. Heb je nog vragen? Dan kun je een mailtje sturen naar [email protected] of bellen naar 06-16632246.

Liever de 5-weekse Basiscursus?

Wil je:

 • (Meer) houdingen en ademhalingsoefening op een rustig tempo aanleren?
 • Ook eventueel de hoofdstand?
 • Dieper ingaan op de filosofie?
 • Langer stilstaan bij de lesstof, en de tijd/ruimte hebben om dit tussentijds ‘in te laten dalen’?
 • En dit alles in 5 zondagmiddagen, met de veiligheid van steeds eenzelfde groep?

Schrijf je dan in voor de 5-weekse Basics of Yoga die in september weer begint.


Gepost onder Workshops & Events met de tags Meditatie en yoga

Masja Ninck Blok

door Masja Ninck Blok

Reacties