fbpx
basiscursus yoga

5-weekse Basiscursus Yoga

Heb je nooit eerder aan yoga gedaan? Wil je hier wel graag mee beginnen, maar vind je de drempel te hoog? Wil je graag goed begeleid van start en je eerst oriënteren welke stijl bij je past? Of volg je juist al langer yoga, maar wil je weten wat er ‘achter het doen van die houdingen’ zit? Dan is deze Basiscursus Yoga wellicht wat voor jou!

Wat houdt de Basiscursus Yoga in?

Enerzijds is deze 5-weekse basiscursus daadwerkelijk een beginnerscursus. Stap voor stap leer je alle veelvoorkomende houdingen, maar op een rustig tempo waardoor je de poses direct goed leert uit te voeren. Opdat de kans op blessures zo klein mogelijk blijft, je na de cursus precies weet hoe je de houdingen aan kan passen voor jouw lijf, en zo de houdingen optimaal voor je kunt ‘laten werken’.

Tegelijk is het veel meer dan een basiscursus. Juist omdat er tijd en ruimte is om houdingen aan te leren en op te bouwen, blijken mensen tot veel meer in staat te zijn en te durven, dan in een reguliere yogales. Zo staan de meesten (van degenen die willen althans) op het eind van de cursus met zelfvertrouwen in de hoofdstand!

Dit wordt mogelijk gemaakt door de speelse en veilige sfeer die gecreëerd wordt, en de persoonlijke begeleiding.

Behalve de fysieke yogahoudingen – dat is slechts het topje van de yoga-ijsberg – leer je ook verschillende ademhalings- en meditatietechnieken, en yogafilosofie. Dit laatste zorgt ervoor dat de cursus, zelfs door mensen die soms al jarenlang lessen volgen, veelal als verdiepend wordt ervaren. In dat opzicht is ‘basis’ misschien niet het juiste woord, maar kunnen we beter spreken over foundation.

Wat leer je in deze Basiscursus Yoga?

Nog even alles op een rijtje…

In deze cursus leer je:

  • over het ontstaan en achtergrond, en de betekenis van yoga
  • yogafilosofie
  • alle veelvoorkomende houdingen; asanas (niet alleen basishoudingen, zelfs de hoofdstand als je wilt 😉 )
  • over de verschillende yogastijlen (en 3 in de praktijk: Hatha, Vinyasa/Flow en Yin)
  • 5 ademhalingstechnieken; pranayama
  • kennis over en beoefening van meditatie

Opdat je hierna een mooi fundament hebt gelegd, en met een zeker en veilig gevoel yogalessen kunt gaan volgen. Waar ook ter wereld.

Dit zeiden anderen over de Basiscursus Yoga

Wat de cursus me het meest gebracht heeft? Misschien wel de ontspannen sfeer waardoor ik nooit het gevoel had dat ik iets ‘niet goed deed’, dat maakt het makkelijker om te leren. Naar mijn idee heb ik veel geleerd in best weinig tijd, de cursus vloog steeds voorbij! Na de lessen voelde ik me licht en blij. Het was fijn om te merken dat je ook op een basisniveau meteen ‘profijt’ hebt, ook de rest van de dag nog. – Lisa

De combinatie van het behandelen van de achterliggende theorie en filosofie, de pranayama-oefeningen en hoe elke houding ‘hoort’ was heel fijn. Het heeft me veel inzicht gegeven in de beginselen van yoga en heeft me geholpen mijn yoga practice te verdiepen. Tot slot is Masja een heel fijne docent, met een prettige energie. Ik kan iedereen deze cursus aanraden die (ook na starten van yogalessen) meer uit yoga wil halen. Door Masja’s lessen weet ik dat ik yoga wil blijven doen! – Victoria

Ik doe al jaren aan yoga, maar toch heeft deze cursus me veel gebracht. Ik vond het leuk en interessant om meer te weten te komen over de theorie achter yoga en meditatie. Door de persoonlijke aandacht en fijne en vertrouwde sfeer in de kleine groep kreeg ik meer zelfvertrouwen bij het doen van de oefeningen. De hoofdstand aan het eind van de cursus is een vrolijke bonus en was een overwinning op mezelf. Kortom, een heel inspirerende cursus en de docente is top! – Maite

Praktische zaken

Tijd: zondag 13:15 tot 15:45 uur

Data: 17 & 24 september, 1, 8 & 15 oktober

Locatie: Yoga Spot, Laan der Hesperiden 142, Amsterdam

Kosten: € 125,-

Aanmelden: Meld je direct aan op de site van Yoga Spot of laat hier je gegevens achter als je nog vragen hebt.

Over de docente, Masja:

Bewegen en in beweging brengen is haar passie; als psycholoog, intuïtief coach, yogadocente en trainingsactrice. Ze beweegt mensen letterlijk en figuurlijk richting een gezonder, evenwichtiger en gelukkiger leven. Hierbij maakt ze gebruik van westerse en oosterse werkvormen, wetenschap, spiritualiteit en haar intuïtie.

Hier lees je meer over Masja. Heb je nog vragen? Dan kun je ook een mailtje sturen naar [email protected] of bellen naar 06-16632246.


Gepost onder Workshops & Events met de tags Meditatie en yoga

Masja Ninck Blok

door Masja Ninck Blok

Reacties