fbpx

Wat is lifestyle coaching

Bij lifestyle coaching wordt er gekeken op welke gebieden – privé, relaties, familie, gezondheid, zelfontwikkeling en/of werk – je niet blij bent of in je kracht staat. Je voelt je goed wanneer je naar jouw intuïtie luistert en ernaar kan handelen. Het doel is om je te leren ervaren hoe je jouw natuurlijke krachten en talenten beter kan benutten. Met een lifestyle coach stimuleert algehele bewustwording waardoor je in balans komt en met meer kracht, voldoening en plezier in het leven staat.

Het uitgangspunt van lifestyle coaching

Beperkende overtuigingen en verouderde zelfbeelden kunnen je soms in de weg staan. Lifestyle coaching helpt je om van een afstand te kijken naar je eigen gedachten, gevoelens en gedrag, waardoor je beter zicht krijgt in je patronen en hoe je deze zou kunnen doorbreken. Je leert leven vanuit jouw oprechte wensen en niet die van je directe omgeving of wat de maatschappij van je verlangt. Hoe meer je bewust bent van de relaties die je aangaat en hoe dit jouw gedrag en die van een ander beïnvloed, hoe dichter je bij jouw kern komt: je authentieke zelf. Je leert vanuit je authentieke zelf leven.

Weten of lifestyle coaching voor jou kan werken? Neem gratis contact met ons op.

Met welke klachten/vragen kan ik terecht bij lifestyle coaching?

Lifestyle coaching kan ingezet worden bij vragen zoals:

  • Er hebben plotseling ongewilde/onverwachte veranderingen plaatsgevonden, ik voel me overrompeld en weet niet waar ik moet beginnen;
  • Ik loop steeds tegen dezelfde problemen aan en wil hier graag verandering in brengen;
  • Ik heb het gevoel dat ervaringen uit mijn verleden mij te veel belemmeren;
  • Ik voel me niet gelukkig en wil daar graag verandering in brengen;
  • Ik voel me vaak onzeker en wil graag hulp bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen;
  • Ik heb het gevoel dat de balans tussen werk / privé uit evenwicht is;
  • Ik heb moeite met alle verwachtingen van mijzelf en van anderen, hoe kan ik dit managen en/of leren loslaten?
  • Ik voel me niet fit, ben vaak moe en weet niet hoe ik mijn levensstijl moet aanpassen.
  • Ik wil bewuster leven vanuit mijn eigen intuïtie, maar weet niet waar ik moet beginnen.

Hoe zit een Lifestyle coach sessie eruit?

Hoe zit een Lifestyle coach sessie eruit?

Een lifestyle coach helpt je om jouw vragen in het grotere perspectief te zetten en bij het vinden van oplossingen. Door met name te spiegelen wat er al allemaal in jou zit vind je uiteindelijk je eigen antwoorden. In een aantal sessies wordt meestal een persoonlijk plan opgesteld met praktische inzichten en oefeningen die je in de praktijk kan oefenen. Oefeningen die je aan de hand nemen om alternatieve patronen en gedrag te ervaren en je daarbij helpen om vanuit een nieuw, beter passend perspectief te leven. Een leven vanuit je authentieke zelf waarbij je vertrouwt en vaart op je intuïtie.

Wat levert een Lifestyle coach sessie mij op?

Lifestyle coaching kan je helpen in je persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je innerlijke bewustzijn. Je ervaart een hogere kwaliteit van leven, meer zelfvertrouwen en staat sterker in je schoenen. Je hebt minder het gevoel geleefd te worden door je omgeving en krijgt inzicht in terugkerende belemmerende thema’s. Je ervaart meer plezier in wat je doet en hervind je passie en creativiteit. Op de momenten dat het wat minder gaat leer je meer accepteren van wat er op dat moment is. Je kunt vaak beter keuzes maken die bij je passen omdat je beter zich hebt op wat er voor jou echt toe doet en wat niet.

Weten of lifestyle coaching voor jou kan werken? Neem gratis contact met ons op.