fbpx
Sangitha Khosla

#63: Sangitha Khosla: Keep working on yourself towards Advaita

Laatst stond ik op een verjaardag en raakte ik in gesprek met Geet. Al snel hadden we een mooi gesprek over de verschillen en overeenkomsten tussen de westerse en oosterse blik op medicijnen en geneeskunde. En hoe mooi ze aanvullend werken. Toen ik vroeg hoe hij hier zoveel vanaf wist begon hij met sprankelende ogen te vertellen over de geschiedenis van zijn familie. Hoe zijn moeder van een dermatoloog in India naar een Ayurveda en Healing praktijk in Nederland bewoog. Het werkte aanstekelijk en ik vroeg of zijn moeder daar meer over wilde vertellen. Lees hier wat voor een moois ze allemaal doet.

Van Dermatoloog tot Pranic Healing

Ik ben Sangitha Khosla en houd mij sinds 22 jaar bezig met Pranic Energy Healing. Dit doe ik vanuit mijn praktijk Ayurveda Palms in Rotterdam. In 1985 behaalde ik mijn Bachelor of Medicine en Bachelor of Surgery aan de Universiteit van Bangalore. Daarna werkte ik 10 jaar in het Safdarjung Hospital in New Dehli, India, als Dermatoloog en Psycholoog.

Nadat ik 10 jaar in het Safdarjung Hospital had gewerkt, kwam er een keerpunt in mijn carrière. In de Sri Aurobindo Ashram in Pondicherry werd ik voor het eerst herkend als een Pranic Healer. Hier werkte ik vervolgens van 1995 tot en met 1997 onder de begeleiding en opleiding van de Pranic Healer dr. Vandana, waarbij ik mijn tijd verdeelde tussen het zien van patiënten en het geven van praktische adviezen als counseler.

Van India naar Nederland

Drie jaar later verhuisde ik met mijn man en drie kinderen naar de Blue Mountains, Nilgirisdistrict in de Indiase staat Tamil Nadu en ben ik mijn eigen praktijk gestart als Pranic Healer onder de naam Palms. Deze praktijk heb ik voortgezet toen ik naar Nederland kwam in 2004. Net als in India, Litouwen en Amerika, help ik ook hier mensen met name met gezondheidsproblemen als depressie, verslaving, emotionele onbalans en chronische pijnklachten. Ik ben heel dankbaar dat het mij lukt om ook in Nederland telkens weer positieve resultaten te bereiken bij patiënten. Het Progress Follow-Up Program dat ik in mijn praktijk gebruik toont heel bevredigende resultaten.

Ook in Nederland verdeel ik mijn tijd tussen het zien van patiënten en het geven van praktische adviezen. Dit doe ik via Individuele Counseling, Workshops, Events, Inspirational Meditations, (In Company) Trainingen, Internationale Opleidingsretreats en Healing Journeys.

Workshops voor iedereen

Ruim drie jaar geleden ben ik begonnen met het geven van gratis Workshops. Dit kwam voort uit een behoefte. Ik had een groep van 16 studenten meegenomen naar Zuid-India voor een Healing Journey en zag bij terugkomst in Nederland hoe zij allemaal binnen enkele weken de opgebouwde kracht en positiviteit weer kwijtraakten. Ze misten de Spirit van India. Als guide en leraar ben ik toen vanuit mijn ziel begonnen met deze Workshops.

Elke zondag dat ik in Nederland ben, stel ik drie uur van mijn tijd beschikbaar. Inmiddels heb ik er meer dan 144 gegeven. De positieve transformatie die ik zie bij mijn studenten die regelmatig komen, maakt dat ik hiermee door zal gaan. Iedereen is van harte welkom op deze workshops die altijd worden afgesloten met een gezamenlijke vegetarische maaltijd.

Ayurveda is voor mij van essentieel belang

Vanaf mijn jeugd heb ik altijd gezegd: ‘Yoga is niet compleet zonder het spirituele pad van Ayurveda; zonder dat, kun je niet verlicht raken.’ Pas als de Ida en de Pingala Nadis in balans komen en de Kundalini vanuit de Sushumna Nadi helemaal omhoog komt, kun je verlicht raken, kun je echte yoga ervaren en dan zul je eenheid met Brahma realiseren. Het behalen van dit ultieme doel van Advaita is het bewijs dat je Triguna en Tridosha bent.

Het is mijn passie om te spreken, les te geven, te genezen en de wereld te transformeren met Avatarnika: een woordelijk geschenk van ‘kracht’.

Waar ik je mee kan helpen:

  1. Natuurgeneeskundige zorg: gezondheidsproblemen als depressie, verslaving, emotionele onbalans en chronische pijnklachten. Ik werk met Prana en de Principes van Ayurveda.
  2. Spirituele Counseling: Inspiratie en begeleiding op de reis richting non-duality (Advaita). Ik begeleid studenten, cliënten en patiënten door ze middels healing en opleiding op het juiste pad te zetten en te houden totdat hun eigen Infinite Faith en Strength zo groot en sterk is dat ze het pad zelf kunnen vervolgen. Het aanleren van een gezonde leefstijl met Ayurveda, een dagelijkse routine en de juiste attitude is daarvoor essentieel.

Ayurvedisch retreat in Griekenland

Het eerstvolgende Ayurveda Palms Event zal zijn op het eiland Aegina in Griekenland. De Mula-energie op dit eiland is uitermate geschikt voor het Ayurvedisch Opleidingsprogramma van Natural Healing. Op 14 mei 2017 krijgt je de kans om 7 dagen lang deze praktische training te volgen en te leren over The Secret Art of Daily Routine/ Dinacharya en Control of Prana.

 

Hier vind je meer informatie over Sangitha en haar praktijk Ayurveda Palms in Rotterdam.

En hier vind je meer informatie over het fijne retreat in Griekenland.  


Gepost onder Vrienden van House of Awareness met de tags Ayurveda en Healing

door Jane Shaw (admin)

Reacties