fbpx
volle maan

Volle supermaan 14 november 2016

Aanstaande maandag 14 november is het weer volle maan. Volle maan is altijd een mooi moment om bij stil te staan en veel mensen ervaren het effect, maar nu is er meer ophef dan normaal. Waarom? Dit keer is het een volle supermaan en niet zomaar eentje: de nabijheid en grootte is uitzonderlijk. Hierbij een paar feiten en inzichten.

Wat feiten op een rijtje over de volle supermaan in stier

  • Aankomende 14 november is de volle maan groter, dichterbij en helderder dan anders. Deze supermaan is sinds 26 januari 1948 niet zo nabij de aarde geweest. Daarbij zal dit pas weer plaatsvinden op 25 november 2034. We kunnen niet wachten op de prachtige beelden die dit gaat opleveren. Mocht je kans hebben om de maan in volle aanzicht te zien, geniet dan volle bak van haar schoonheid! 
  • Deze volle maan wordt ook wel de bloedmaan of offermaan genoemd. Een volle maan rond deze tijd van het jaar was vroeger het moment om offers aan de goden te brengen. Misschien een mooi moment om deze traditie in de huidige tijd weer voort te zetten. Waar ben je dankbaar voor en geef je dank mee met de maan.
  • Wat betreft het emotionele en spirituele effect van deze volle maan kijken we naar de stand van de maan in relatie tot o.a. de planeten en sterren. Deze volle supermaan staat in het teken Stier.

 

Op zoek naar een mindful cadeau voor de feestdagen? Geef een Reiki Healing cadeau!  

Het effect van deze volle supermaan in stier

In onze maandelijkse volle maan blog zullen we dieper in gaan op de effecten van deze volle maan in stier, maar hierbij alvast een voorproefje.

Spiritueel gezien zal de invloed van deze maan zich veelal richten op communicatie en relaties, met jezelf, anderen en de wereld om ons heen. Ook is er veel aandacht voor tweelingzielen. Het is een tijd waarin vele onontkoombare connecties aan het daglicht komen. Wees niet verbaasd als er allerlei tekenen, signalen en ‘toevalligheden’ plaatsvinden. Mensen komen nu met een reden op je pad. Vertrouw de signalen en boodschappen die dit met zich meebrengt. Er zijn mooie lessen te leren, oude angsten los te laten en mooie energieën binnen te laten.

Een prachtige volle maan die niet alleen met het fysieke oog super zichtbaar zal zijn, ook ons interne oog zal meer dan anders ‘zien’. Laat je niet van de wijs brengen door je omgeving, trust inner wisdom. Dan wordt het een bijzonder vruchtbare maan en daarop volgende periode!

Happy full moon!

 

Hier vind je meer bronnen die de aankomende supermaan beschrijven vanuit een wetenschappelijk en/of spiritueel perspectief:

Wil je weten hoe je je intenties met de volle maan kan meesturen? Dat lees je hier.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties