fbpx
Volle maan in Leeuw, 31 januari 2018

Volle maan in Leeuw, 31 januari 2018

Het is weer volle maan. Altijd een mooi moment om even stil te staan bij wat zich in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. 31 januari is het volle maan en staat zij in het teken van Leeuw. Het is dit keer een blauwe super-bloedmaan. Lees hier wat dit betekent.

Wat is een blauwe super-bloedmaan?

Deze volle maan is om meerdere redenen bijzonder. In zijn geheel gaat het om een blauwe super-bloedmaan. De laatste keer dat we zo’n maan hadden was ruim 36 jaar geleden. Laten we de betekenis opbreken om haar te verduidelijken.

  • Super-maan: Om de 29 dagen bereikt de maan een minimale afstand tot de aarde. Als dat moment samenvalt met een volle maan, spreken we van een supermaan. Dat zorgt er voor dat de maan schijnbaar extra groot en fel aan de hemel staat.
  • Bloed-maan: Men spreekt van een bloedmaan als er een totale maansverduistering plaatsvindt. De maan krijgt dan een rode gloed doordat de aarde de zonnestralen tegenhoudt en de maan het licht niet naar de aarde kan kaatsen.
  • Blauwe-maan: Als er in één maand twee keer een Volle Maan voorkomt dan wordt die tweede maan een blauwe maan genoemd. Een verschijnsel dat zich gemiddeld slechts elke 2,7 jaar voordoet.

Al met al een hele bijzondere en daarmee extra krachtige maan. Hierbij de maandelijkse inzichten!

Inzicht 1: weet dat je geliefd bent

Deze volle maan in Leeuw kan verschillende ‘moeder’ topics ten tonele brengen, en dan met name op het thema: liefde. Vragen en issues die te maken hebben met ons niet geliefd, niet gezien en niet gehoord voelen (moeder/vrouwelijke kwaliteiten) spelen op. Maar laat je juist door deze maan dragen en liefdevol verzorgen. Je bent altijd geliefd, want in the end zijn we allemaal LIEFDE. Laat oude liefdes overtuigingen en patronen los, geef ze mee met deze volle maan. En stel jezelf de vraag: wie ben ik wanneer ik me compleet geliefd voel? Wat voel je, wat doe je, wat ben je dan? Neem die persoon mee, en laat de oude achter bij de volle maan.

Mother and nurturing issues go deep and eclipses are known to reveal and release that which is hidden.

Inzicht 2: bovenal, heb jezelf lief

We worden uitgedaagd om werkelijk te voelen wat nu uit balans is in je leven, oftewel in jezelf. Durf eerlijk te zijn en ga de onbalans aan. Wees niet bang voor afwijzing, voor heftige emoties, voor confrontaties noch voor vaarwel zeggen en loslaten. Voel juist alles wat je voelt. Verrijk je innerlijke balans. Geef jezelf die liefde! Stap in op jezelf, er is nu niets belangrijkers dan zelfliefde. Voed en zorg voor jezelf. Vanuit die balans ontstaat er de rust om weer te creëren en verbindingen met anderen aan te gaan.

It will take fierce Love to shift things right now- within ourselves, in our relationships, on our planet and more….

Inzicht 3: de ontwikkelingen sinds augustus 2017 komen tot rust

Deze volle maan staat in nauwe verbinding met de solar eclipse van vorige jaar augustus. Ga terug naar die periode en vraag jezelf af wat er toen speelde? Welke gebeurtenissen vonden toen plaats, wat waren/was jouw hoofdthema(s)? De afgelopen maanden zijn een hoop zaken daarin gerelateerd in gang gezet, met ups and downs, en met deze volle maan komt daar nu berusting in. De ontwikkelingen van het afgelopen half jaar kunnen eindelijk tot een closure komen, en in rust worden afgesloten. Sta open voor de afronding en laat de daarbij ontstane openheid je vullen met nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden. Stap in je innerlijke Leeuw en neem je verantwoordelijke stappen voorwaarts!

If something starts slipping away from your life, or if something is abruptly ended around Eclipse time, trust that it is meant to be, and allow things to take their natural course.

Happy full moon!!

Wij halen deze wijsheid elke maand van de fijne site Mystic Mamma. Zie hier hun uitgebreide blog over deze volle maan in Leeuw. En dit keer haalden we ook mooie inzichten bij Forever Conscious.  

Lees hier meer over de verschillende standen van de maan en hier een mooi nieuwe maan en volle maan ritueel.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Volle maan

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties