fbpx
volle maan in kreeft

Volle maan kreeft 22 december 2018

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan staat 22 december 2018 in het waterteken Kreeft. Ook wordt zij sterk beïnvloedt door planeten Venus en Neptunus.

We kunnen weer ademen

Na een pittige nieuwe maan in Boogschutter verschuiven we naar een rustigere, makkelijkere energie. De volle maan in Kreeft 22 december 2018 wordt positief beïnvloed door Uranus. Hierdoor brengt deze volle maan ons joie de vivre, positieve veranderingen en aangename verassingen. Dat konden we wel gebruiken, na twee volle maanfases die in een square stonden met Mars. De volle maan van nu maakt het ons gemakkelijker om te veranderen van richting, weg van alle woede en frustratie de laatste weken.

Fijne verassingen tijdens het kerstdiner

Ook draait deze maan om sterke kracht, welvaart en eer. We mogen onze intuïtie volgen met een open blik de onverwachte kansen aangaan die naar ons toe kunnen komen. Nieuwe mensen of een nieuwe houding kan resulteren in fijne verassingen op het gebied van carrière, financiën of je liefdesleven. Klinkt goed allemaal, als je het mij vraagt.

Een romance die opbloeit tijdens een kerstdiner of feestje. Van zoiets hoeven we niet op te kijken tijdens deze maand. Doordat Venus trine Neptunus staat, is het de perfecte tijd voor romance. Zo’n trine betekent astrologisch gezien dat er kracht vrij komt die in balans zijn met elkaar,  wat weer resulteert in meer activiteit en succes op dat vlak. Meet me under the mistletoe.

Zon tegenover de maan

Tijdens de volle maan staat de zon tegenover haar. De zon vertegenwoordigt onze identiteit, de maan onze dieper liggende behoeften. Er kan een nadruk komen te liggen op contrast in je werk of privé leven. Dit kan zich ook doorvertalen in tegenstrijdigheden tussen wat je wilt en wat je nodig hebt. Innerlijke spanning of druk van buitenaf kan leiden tot persoonlijk conflict en kleine crisissen die je energie kunnen zuigen. Thuis, familie en intieme relaties komen meer in beeld tijdens de volle maan.

Emotionele kracht in intuïtie

Misschien merkte je al dat tijdens een volle maan je emoties duidelijker naar voren komen. Dat is ook het geval bij deze maan. Emoties, intuïtie en instinct zullen gaan pieken. Deze kan je vooral gebruiken om uitdagingen op het gebied van relaties aan te gaan. We kunnen duidelijker gaan zien waar de negatieve gevoelens zitten die disbalans veroorzaken.

Een terugblik op de nieuwe maan

Dit zijn de maanstanden van 2019Zoals altijd staat deze volle maan in verbinding met de nieuwe maan van 7 december. De doelen of intenties die je toen gezet hebt, mag je nu gaan oosten. Daar is het nu de tijd voor.  Je kan je emotioneel voorbereiden om deze nieuwe doelen weer aan te gaan. De volle maan op 22 december 2018 is twee weken voor de zonsverduistering 5 januari 2019.

Meer lezen over astrologie?

 


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags kreeft en Volle maan

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties