fbpx
volle maan 16 juli 2019

Volle maan 16 juli 2019 in Steenbok

De volle maan. Altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er  in je leven, en daar omheen, afspeelt. De maan heeft veel meer invloed op ons dan we vaak bewust van zijn. Elke volle maan heeft een andere werking door haar specifieke stand op dat moment. De volle maan 16 juli 2019 staat in aardeteken Steenbok en is een gedeeltelijke maansverduistering. Planeet Pluto doet ook zijn duit in het zakje, waardoor er een krachtige, confronterende energie ontstaat. Goed voorbereid ben je met deze blog, waarin je ook onze gezellige rubriek Muziek bij de Maan vindt. Happy full moon!

 

Volle maan 16 juli 2019 – de maandsverduistering

Laten we eerst even kijken naar de invloed van de maansverduistering. Door de maansverduistering wordt de focus op onze innerlijke wereld nog groter dan bij een normale volle maan. Je kan je eigen emoties en behoeftes beter aanvoelen en ziet waar er disbalans zit in relaties met anderen. Met deze maansverduistering mogen we alle emotionele bagage van de laatste zes maanden loslaten en met een nieuwe frisse lei beginnen. Dit is de tweede verduistering van een driedelige eclips, die vorige nieuwe maan begon en wordt afgesloten op 26 december 2019. Hier kan dus een rode draad doorheen lopen deze periode, thema’s in je leven die zich ontwikkelen.

Deze volle maan mogen we emotionele bagage van de afgelopen zes maanden loslaten.

Inzicht 1: Diepe wonden transformeren

De volle maan 16 juli 2019 wordt sterk beïnvloed door Pluto, wat intense emoties kan geven waardoor we overspoeld kunnen worden. Gedrag van anderen of een gebeurtenis kan je diep raken en mogelijk iets triggeren in je onderbewustzijn. Hierdoor kunnen we wat van slag raken. Hoe ga je om met deze intense energie? We kunnen ook intens dromen of heldere boodschappen ontvangen. We mogen intense, emotionele gevoelens aankijken om ze vervolgens te transformeren. Een fijn volle maan ritueel kan daarbij helpen. Door bijvoorbeeld je diepe wonden op papier te schrijven, te verbranden (denk aan veiligheid!) en de as te begraven in je tuin.

Inzicht 2: Zit jezelf niet in de weg

Net als de maan beïnvloedt Pluto ook de zon, wat kan zorgen voor wat scheurtjes in ons zelfvertrouwen. Dit kan gaan om een machtsverhouding die uit balans is, bijvoorbeeld op zakelijk gebied. Ook kan dit je zelfdestructieve gedrag blootleggen, denk aan koppig zijn en daardoor niet jezelf laten groeien. Juist als we open staan voor verandering, kunnen we meer meebewegen met de stroom van het leven. En dan wordt alles een beetje gemakkelijker. Een mooie les deze volle maan 16 juli 2019. Ga eens bij jezelf na: op welk vlak houd jij jezelf tegen?

We mogen intense emoties aankijken om ze vervolgens te transformeren.

Inzicht 3: Praktische liefde

Zachtaardige planeet Venus staat recht tegenover strenge Saturnus, waardoor we belemmeringen kunnen ervaren in relaties, geld en liefde uiten. We kunnen ons begrensd of gevangen voelen tijdens de volle maan 16 juli 2019. Want we voelen wel die liefde en compassie, alleen het uiten ervan lijkt opeens lastiger. In relaties kan je emotionele afstandelijkheid ervaren, wat voor spanning kan zorgen. Dan is het fijn om praktische oplossingen te zoeken, bijvoorbeeld een taakje doen waar de ander tegen op zag. Zo kan je je liefde alsnog uiten.  Door deze energie kan je je wat verdrietig of alleen voelen.

Op welk vlak zit jij jezelf in de weg?

Inzicht 4: Toon je compassie

Gelukkig is er nog ruimte voor zachtheid naast de pittige Pluto en Saturnus energie. Venus staat trine met Neptunus, samen creëren zij een zachte, empathische energie. Je kan meer gaan dagdromen of even weg dwalen. Fijn om dat af en toe gewoon toe te laten. Dit aspect verhoogt onze empathie en compassie waardoor we gemakkelijker kunnen verbinden met anderen.

Die verbinding kunnen we ook maken op diep, spiritueel niveau. Deze volle maan is het perfecte tijdstip om compassie te tonen naar jezelf en naar anderen. Breng een bosje bloemen mee voor je beste vriendin, en koop tegelijkertijd je eigen lievelingssnack in de winkel, om vervolgens weg te dromen bij een relaxte film. Hè hè, even wat lichte energie. Die is heel welkom.

Muziek bij de maan

  • Rudimental – Feel the Love
  • Beyonce – Don’t Hurt Yourself
  • Sweet Female Attitude – Flowers

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In deze besloten Facebook groep  delen we inzichten met elkaar rondom de maan en andere astrologische events.

Meer over de maan?

 

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties