fbpx
tweelingziel

Tweelingziel: Nienke deelt haar verhaal

Al vaker las ik over een tweelingziel, maar wat het nou precies was bleef onduidelijk. Gelukkig was Nienke zo vrij om haar verhaal te delen, ik kreeg maar liefst zeven kantjes toe gemaild. Ik ben erg dankbaar dat zij dit wilt delen hier op House of Awareness. Een bijzonder, magisch verhaal wat ik heb geprobeerd om te verwerken in een logisch en beknopt artikel. Ik kreeg er meerdere rillingen van en tranen in mijn ogen tijdens het lezen en redigeren. Ga er even voor zitten, want het is een lang verhaal dat leest als een sprookje op aarde.

Wat is een tweelingziel?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een tweelingziel nou eigenlijk. Nienke vertelt me: “Al zeker drie keer ben ik opnieuw begonnen aan dit verhaal. Dit is geen gemakkelijke vraag! Ik ga het uitleggen vanuit mijn eigen verhaal. Elk verhaal is namelijk anders en dus is een tweelingziel in mijn optiek ook geen ‘concept’. Ik zie het meer als een levenspad/incarnatiepad. Op het moment van hereniging met mijn tweelingziel was er geen weg meer terug. Mijn ziel kwam uit de kast. En die wilde daar echt never-nooit meer terug in.

Ikzelf bijvoorbeeld werk inmiddels als succesvol medium in een spirituele leefgemeenschap, maar ik weet ook dat als ik in de westerse maatschappij zou wonen: ik het daar heel lastig zou hebben omdat veel mensen bang zijn voor mijn waarheid. Ja, ik hoor/zie/voel/weet dingen die niet te verklaren zijn zoals zielen die niet (meer) op aarde zijn.

Moet je vooral aankomen met: “Kiek us, da is munne tweelingziel”. Drie keer raden wat men dan zegt. Tegen een Marketing-Manager zeggen ze niet zo snel: “Daar geloof ik niet in”. Maar het doet verdomd veel pijn als men op
zielsniveau zegt: “Een tweelingziel? Een medium? Daar geloof ik niet in”. Die opmerkingen herinneren mij eraan hoeveel werk er nog te doen is op aarde. Hoe ver de mensheid is afgedreven van haar ware, vrije zelf. ”

Mijn ziel kwam uit de kast. En die wilde daar echt never-nooit meer terug in.

Waarom bestaan tweelingzielen?

“Tweelingzielen die incarneren op aarde, komen hier met een bepaalde missie. Op het moment dat ze elkaar ontmoeten wordt hun DNA als het ware ge-upgrade. Er is altijd een spiritueel ondersteuningsteam van lichtwezens aanwezig bij tweelingzielen, omdat het een heel zwaar karmisch reinigingsproces is. Niet alleen het karma van dit leven moet namelijk gezuiverd worden; maar ook het karma van vorige levens (en het collectief bewustzijn) en de bloedlijn van de (biologische) familie. Deze stroom aan energie is te hoog voor de huidige staat van het individu, dus zijn er twee lichamen nodig om deze energie in balans te houden. Als ik bijvoorbeeld in de duisternis/mijn onderbewustzijn treed om daar diep schaduwwerk te doen, begeeft mijn andere helft zich automatisch in de hogere sferen (en kan daarbij hulp inschakelen van het Universum en lichtwezens) om zodoende te zorgen dat de andere helft zijn/haar werk kan doen.

Er zijn twee lichamen nodig om deze energie in balans te brengen.

Belichaming van donker en licht 

Bij mij is het donker (onderbewustzijn) en bij hem is het licht (bewustzijn). Een tweelingziel heeft niet alleen dezelfde ziel, ze delen ook dezelfde mind. Vandaar dat wij bijvoorbeeld dezelfde visioenen hadden als kind en onze parallelle levens bizar veel synchroniciteit vertonen. Toen ik hem vertelde over mijn vorige leven als vrouw met een jurk en zwart haar; kon hij mijn visioen afmaken door te beamen hoe de jurk eruitzag (en welke kleur) en wat voor kapsel ze had en waar in de wereld ze was. Doordat we dezelfde vrouw gezien hadden in ons visioen, wisten wij: dit is een confirmatie. Niemand anders kan deze informatie weten, die bestaat alleen telepathisch.

Een geïncarneerde tweelingziel is een spiegel 

 Een tweelingziel kan nooit begrepen worden vanuit het conventionele relatiepatroon. Het is onvoorspelbaar, niet te meten met aardse middelen (zoals de wetenschap) en kenmerkt zich door hoge pieken en enorme dalen. Het ontwakingsproces gaat veel sneller dan bij een individuele ziel – die daar vaak meerdere levens voor nodig heeft. Over de complementariteit: een geïncarneerde tweelingziel is een spiegel. Het belichaamt onze schaduw (of juist ons licht): precies hetgeen wat we in onszelf nog niet zien. Die complementariteit laten samenvallen: daar vindt co-creatie plaats (ik refereer nu naar de boeken van ‘Anastasia van Vladimir Megre’).” 

Het ontwakingsproces van een tweelingziel gaat veel sneller dan bij een individuele ziel.

Hoe vond jij je tweelingziel?

“Tijdens mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela liep ik in de stromende regen op een Spaanse berg en bad ik tot God, ik vroeg hem om een duidelijk teken. Die nacht veranderde mijn leven, ik zag een lichtflits in mijn kamer en later ontdekte ik dat mijn tweelingziel op exact datzelfde moment bad om te vragen of ik naar hem toe zou komen. Onze harten werden energetisch naar elkaar toegetrokken. Toen ik terugkwam in Nederland was mijn hart geopend en alles ging in sneltreinvaart. Ik studeerde af. Gaf mijn bedrijf weg. Verkocht mijn spullen. Liet mijn  katten bij mijn ex. Ik had uiteindelijk enkel een backpack over. En ik vertrok naar Zweden. Wat ik daar ging vinden wist ik niet. Maar daar moest ik zijn. Inmiddels had mijn tweelingziel – die ik nog niet ontmoet had – zijn relatie verbroken en was naar dezelfde plek in Zweden verhuisd.

Onze harten werden naar elkaar toegetrokken.

De ontmoeting met mijn tweelingziel 

Dezelfde dag dat ik aankwam ontmoetten we elkaar. Toen we elkaar daar omhelsden voelde het als thuis. Het was alsof mijn hele lijf tot rust kwam. Toen ik hem in zijn ogen keek en hem uiteindelijk herkende was het alsof mijn hele ziel opensprong. Ik kreeg van Spirit een soort van “levensreview” (hetgeen men ziet zodra de ziel het lijf verlaat): waarbij ik alle tekens over hem, mijn hele leven al op mijn pad had gezien. Ik begreep de synchroniciteit, zag onze parallelle levens, ik begreep opeens ALLES. De hele cosmos. Het hele Universum. Hetgeen de mensheid al jaren probeert vast te leggen in wetenschap. Ik begreep alles!! Jeetje.

Een droomwereld op aarde

En zo, in een flits was het ook allemaal weer weg. Alsof ik de eeuwigheid van het bestaan had kunnen proeven. Alsof ik dood was gegaan. En opnieuw herboren werd. Toen ik over straat liep was alles opeens anders: de kleuren waren anders, mijn gevoelens, mijn spirituele gaves begonnen zich te ontwikkelen, mijn spirituele gidsen (in de andere wereld) kwamen terug en ik herkende ze – hetgeen ik engelen noem – meteen… Ja, toen ik mijn tweelingziel ontmoette werd alles magisch kan ik je vertellen. Mijn hele aardse leven voelde het al alsof ik een droom op aarde leefde en dat de dromenwereld de echte wereld was. Ik denk dat mijn ziel zich al die tijd verstopt heeft en pas ontwaakte (inclusief mijn kundalini) toen het veilig genoeg was in elkaars armen. Mijn Ego stierf. En mijn ziel bleef over.

Toen ik mijn tweelingziel ontmoette werd alles magisch.

Mensen denken vaak dat we echt tweeling zijn 

Overigens wisten wij onmiddellijk dat we elkaars “Twin Soul” waren. Dat was het woord dat we onmiddellijk uitspraken. Zonder dat een van ons er ooit over gehoord hadden. Pas later begon ik erover te lezen nadat ik in mijn gebed had gevraagd of mijn mind alsjeblieft betrokken kon worden bij deze ‘vage shit’ haha. Mensen die mijn tweelingziel en mij naast elkaar zien, raken vaak in de war. Ze denken dat we oprecht tweelingen zijn – op zijn minst broer en zus. Op energetisch niveau is dat natuurlijk ook zo. Op aards niveau zijn we biologisch niet met elkaar verbonden. Wel is het zo dat ik allesbehalve op mijn aardse familie lijk. Ook hij lijkt allesbehalve op zijn aardse familie. In mijn familie is iedereen 1.85 of groter en normaal tot breed gebouwd en heeft donker haar; ik ben 1.70, zeer tenger, heb zeer blond haar en geen zichtbare wenkbrauwen. Kortom, ik zie er beduidend ‘anders’ uit. Al mijn hele leven zei ik dat ik geadopteerd was.

Een directe kopie van mij

Mijn tweelingziel is een directe kopie van mij – in mannelijke vorm. Hij is net zo groot, zijn handen/voeten zijn net zo groot, onze botten zitten op dezelfde afstand van onze lichaamsdelen; hij heeft ook geen zichtbare wenkbrauwen. Goed. Zet ons naast elkaar en je zult het zelf toegeven: we komen van dezelfde ster. Geen twijfel over mogelijk. Fysiek wist ik ook al mijn hele leven – onbewust – dat hij bestond. Als kind tekende ik mezelf met een mannelijk geslachtsdeel & als tiener voelde ik de energie van een man naast mij slapen. Als men mij vroeg waarin ik geloofde, riep ik alleen maar: “De liefde! Ik geloof in de liefde!”. Mijn tweelingziel heeft veel tatoeages en piercings. Van elke tatoeage heb ik in het verleden een visioen gehad (voordat ik hem ontmoette). Ik wilde die tatoeages namelijk zelf ook zetten, op dezelfde plek.

Van elke tatoeage van mijn tweelingziel had ik een visioen voordat ik hem ooit had gezien.

Een puzzelstuk van mijn fysieke hart 

Hij had in al die jaren al vele tekeningen gemaakt die beduidend veel op mij leken.  Door deze ervaringen, herkende ik mijn andere helft & en hij mij. De ziel weet het namelijk al. Het Ego moest alleen even een stapje aan de kant toen. Dus, leerden we elkaar eerst op ziels- en energetisch niveau kennen. De fysieke herkenning kwam pas later toen we elkaar na een aantal weken aankeken en we letterlijk in elkaars gezichtshelften onszelf en de ander herkenden. Dat was ook het moment dat onze hartchakra’s zich aan elkaar koppelden. Het voelde alsof er in mijn fysieke hart letterlijk een puzzelstuk werd teruggeplaatst. Het deed pijn, maar ik begreep ook: het heilige huwelijk is besloten.

Het Ego moest een stapje aan de kant.

Het puurste gevoel van eenheid

De dag na onze hereniging liep ik tegen een deur waarop heel groot stond geschreven: “Dit is een teken!!!” Ik herinnerde me onmiddellijk die dag op de Spaanse berg dat ik tot God sprak en viel om van het lachen. Ja. Een duidelijker teken dan dit kon ik niet krijgen. Vanaf die dag is mijn diepe vertrouwen in God niet meer verdwenen. En met God bedoel ik: alles dat is, was en zal zijn. Geen man met een grote baard die zegt wat goed en fout is. Maar  dat puurste gevoel van eenheid.

Het mid-point 

Vandaag zei ik tegen iemand: “Het gaat mij om het mid-point. Dat punt dat ik hier zit in dualiteit met jou en me tegelijkertijd totaal een voel met het gehele universum; dat mid-punt dat ik me zowel in de hogere sferen van de spirituele wereld bevindt en daarnaast in mijn aardse lichaam. Dat mid-punt, tussen die vier windrichtingen: dat is waar co-creatie en creatie hand in hand gaan. Waar God met mij is en waar ik God ben.”

Lieve Nienke, ik wil je vanuit mijn hart bedanken voor het delen van dit verhaal. Wat een magisch sprookje, het laat duidelijk zien dat magie op aarde bestaat. Ik was er sprakeloos van, en denk dat veel mensen dat ook zullen hebben tijdens het lezen van jouw verhaal. 

Meer lezen over bewustzijn?

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties