fbpx
numerologie

Numerologie: wat zegt je huisnummer?

Numerologie, de leer van de getallen, is gebaseerd op een aantal vaste principes. Zo wordt ook elk huis gekleurd door zijn eigen getalsenergie en deze energie geeft het huis karakter en betekenis. Vaak kies je onbewust het huisnummer wat het meest aansluit bij de thema’s die op dat moment in je leven spelen en wat je daaruit kunt leren. Dus als je je eigen getallen kent kan je de levenslessen en uitdagingen die het leven biedt koppelen / vergelijken met de karakteristieken van je huisnummer.

Numerologie toepassen op je huisnummer

Je kunt numerologie op veel manieren inzetten en ik vertel je daar graag meer over. In deze blog geef ik je inzicht in de numerologie in relatie tot je huisnummer. Laat ik een voorbeeld geven van mijn eigen huisnummer:

Zelf woon ik op huisnummer 41-2. De hoofdgetallen zijn 5 en 7 maar ook 4, 1 en 2 spelen (bij)rol. Zowel de positieve als de negatieve eigenschappen heb ik in dit huis leren kennen. 7 staat voornamelijk voor spirituele groei en vergeestelijking. Nou, dat heb ik hier wel geleerd. Ik was voornamelijk erg “5-ig”: ging pijnlijke situaties en confrontaties het liefst uit de weg en zocht de plezierige kant van het leven op. Langzamerhand ben ik me steeds meer gaan verdiepen in spiritualiteit. Nu kan ik me gemakkelijk terugtrekken in mezelf. Vooral in de winter blijf ik het liefst behaaglijk thuis met een goed boek of tijdschrift bij de warme kachel. De getallen 4 en 1 hebben me geleerd de stabiliteit in mezelf te vinden en de leiding over mijn eigen leven in handen te nemen. Al met al wijze lessen dus.

De uitdaging van de huisnummers in een notendop!

Maar wat zegt jouw huisnummer je? Hierbij enkele getallen in een notendop:

1 Zelf aanpakken en uitproberen i.p.v. adviezen en regels van anderen navolgen. Jezelf letterlijk op nummer 1 plaatsen. Je voelt je in een 1 huis assertief, onafhankelijk en wordt gestimuleerd tot het aangaan van uitdagingen en het nemen van risico’s.

2 Delen, aandacht voor elkaar, flexibiliteit en gezelligheid. Er is een sterke uitwisseling van emoties. Je verlangt in een 2 huis naar vrede en harmonie. Je ontwikkelt er een zachte aard.

3 Gevoel en kunstzinnigheid en een goede communicatie ontwikkelen. Mensen met verschillende culturen en achtergronden komen in een 3 huis bij elkaar. Culturele en spirituele onderwerpen worden besproken. Als het om kunst, antiek en curiosa gaat bestaat het gevaar dat er impulsief dure aankopen worden gedaan.

4 Zekerheid, veiligheid, stabiliteit en bescherming worden ontwikkeld in een 4 huis. Evenals een serieuze levensbenadering en verantwoordelijkheid. Voor emotie, plezier en ontspanning is wat minder ruimte.

5 De energie in een 5 huis is bruisend, levendig en veranderlijk. Het stimuleert je sociale leven en zorgt voor opwinding en avontuur. De keerzijde is dat je onrustig kunt worden en het geld wat er binnen komt er net zo gemakkelijk weer uitstroomt.                                                                                                            

6 Toegeeflijkheid, genegenheid en saamhorigheid. Evenwicht vinden tussen verantwoordelijkheid voor anderen en zorgen voor jezelf. Relaties krijgen ruimte om te groeien. Als je in een 6 huis woont, ben je betrokken bij de samenleving.

 Nodigt uit tot zelfbeschouwing en verinnerlijking met de bedoeling je spirituele ontwikkeling en intuïtie te bevorderen en je levensweg te vinden. Voor iemand die waarde hecht aan materiële zaken of op zoek is naar een relatie is dit geen geschikt huis.

8 Het carrière huis! De 8 energie bevorderd de eigenschappen die je voor materieel succes nodig hebt. Verantwoordelijkheidsgevoel, organisatietalent en leidinggevende capaciteiten worden gestimuleerd en er is een sterke drang om vooruit te komen in het leven

9 Nodigt uit je eigen mening te vormen en je eigen waarheid te leven i.p.v. je te laten beïnvloeden door meningen en oordelen van anderen. In het 9 huis groeit medeleven en compassie voor de mensheid. Het spoort aan tot actie en vraagt om volharding.

10 Zorgt dat transformatie mogelijk wordt. De onderste steen zal boven komen. Onbewuste prosessen worden bewust. Doordringen tot de kern. Voor een groot deel komt de beschrijving van huisnummer 1 overeen met die van huisnummer 10.

11 Stimuleert de ontwikkeling van spirituele en intuïtieve gaven. Het bewustzijn van de bewoners wordt opgetild en er is sprake van spirituele groei. Met name op het gebied van communicatie tussen ‘ik’ en de ander(en) en het doorzien van tegenstrijdigheden.                                                                                                          

22 Nodigt uit tot onbegrensde mogelijkheden en meesterschap. Huisnummer 22 is een geschikte plek om samen te werken aan projecten die het welzijn van de mensheid ten goede komen.

33 Heeft een sterke vibratie en geeft je het gevoel alsof het bezield is, een boodschap heeft. Een 33 huis brengt grote uitdagingen en vraagt veel verantwoordelijkheid. Het nodigt uit tot verlicht leven in de meest verheven zin van het woord.

Wil je meer weten over de energie van je huisnummer en hoe dat zich verhoud tot de levenslessen van je persoonlijkheid? Neem dan contact met me op en help ik je graag!

Meer balans, rust en kracht?

Meld je aan bij een van onze cursussen in de Awareness Academy of word lid van onze community Bewust Jezelf Zijn.


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tag Numerologie

anja damhuis

door Anja Damhuis

Reacties