fbpx
Maandelijks Bewustzijn - Astrologie Forecast Juni 2019 - Grenzen stellen

Maandelijks Bewustzijn – Astrologie Forecast Juni 2019 – Grenzen stellen

In juni starten we met het online programma: Maandelijks Bewustzijn. Thema van de eerste maand is: grenzen stellen. We hebben onze eigen huis astroloog Kiara gevraagd om te kijken naar de astrologie van de maand juni. Dus ga er even lekker voor zitten en lees rustig wat er in de sterren staat deze maand. 

Zon in Tweelingen 21 mei – 21 juni

Juni is een veranderlijke (mutable) maand. De zon staat tot 21 juni in het sociale, mentale, intellectuele teken Tweelingen. We worden gemotiveerd en gestimuleerd door kennis, woorden en nieuwe inzichten met de Zon in Tweelingen. Hierdoor kan je sociale leven een boost krijgen, wil je opeens meer boeken gaan lezen of word je nieuwsgierig naar bepaalde dingen. In deze periode kan onze energie gaan versplinteren. We willen alle opties aanpakken, alles staat in groei en bloei. We hebben de neiging om meer te gaan communiceren en veranderlijk te zijn. Het leven kan in een snel tempo geleefd gaan worden. Door alle veranderingen kunnen wijzelf maar ook anderen wat onbetrouwbaar lijken.

Vraag: Hoe kan ik mijn eigen waarheid behouden of creëren en hierbij blijven als alles om mij heen constant verandert?

Nieuwe maan 3 juni in Tweelingen 12 graden, in een T Square met Jupiter en Neptunus

De nieuwe maan geeft een energie van verandering en spontaniteit. Je kan spontaan een etentje plannen met allemaal vrienden, gewoon omdat je er zin in hebt. Dit is ook een mooi moment om gesprekken aan te gaan met dierbaren en je gevoelens te delen met hen. Je kan sowieso meer de behoefte hebben om gesprekken te voeren of vrienden op te bellen. Het is belangrijk om een balans te houden tussen denken en voelen, tussen de geest en het hart.

De invloed van Jupiter en Neptunus geven ons gevoelens van hoop en optimisme. Samen met de nieuwe maan in Tweelingen geeft dit een energie van een lammetje die voor het eerst naar buiten mag. We hebben voor de volle honderd procent zin in het leven. Allemaal super, zou je op het eerste gezicht denken. Ondertussen staan we nog met een half been in het verleden. We verwerken dingen die hierin zijn gebeurt, hier mogen we van leren. We mogen het verleden verwerken en achter ons laten, ons klaar maken voor iets beters. Ga bewust om met je gedachten en hoe je mindset je leven beïnvloedt.

Vraag: Welke dingen uit het verleden houden mij tegen om honderd procent in mijn eigen kracht te staan, waar vanuit ik duidelijke grenzen kan stellen

Saturnus in Steenbok in Retrograde/ Pluto in Steenbok

Terugblikken op het leven en jouw verantwoordelijkheid hierin, misschien zelfs dingen verwerken van vorige levens als je daarin gelooft, door te reflecteren en hiervan leren. Wat wil ik anders doen? En wat kan ik concreet en praktisch anders doen om de eigenaar van mijn eigen leven te zijn. Grenzen opnieuw stellen, anders stellen, praktisch stellen zodat de ander deze goed begrijpt. Saturnus, Pluto en Jupiter staan in Retrograde sinds april, we kunnen sindsdien al bezig zijn met reflecteren en verwerken. Op 18 juni gaat Neptunus in zijn jaarlijkse retrograde en Mars gaat op 26 juni hier ook in mee. Het is tijd voor slowing down, we mogen de rem gaan indrukken.

Dat is best pittig, want we voelen aan alles dat het tijd lijkt om naar feestjes, borrels en etentjes te gaan. Hoe vind je daar balans in? 18 juni mag je heel bewust stilstaan bij jouw behoeftes en grenzen. Het is de perfecte tijd voor diepe meditatie, diepe ontspanning, schrijven of fantaseren, yoga doen, zwemmen, muziek maken of luisteren of even lekker een filmpje kijken. Je kan ook het gevoel krijgen om even weg te willen van alles, dit kan heel fijn zijn, maar het is belangrijk om bij je gevoelens te blijven en hier niet voor weg te rennen.

Mercurius in Tweelingen  en Mars in Kreeft 3 juni

Met Mercurius in de onverwachte Tweelingen kan ons snelle impulsen geven, bijvoorbeeld ‘s nachts wakker worden met een briljant idee wat je het liefst meteen wilt uitschrijven. Je kunt overal mogelijkheden gaan zien en hier graag plannen voor willen maken. Met ‘actie planeet’ Mars in Kreeft worden we gevoeliger. We kunnen ons snel aangevallen voelen, ook al is dit niet helemaal nodig. Ook je thuis, familie of vriendengroep kunnen in beeld komen en hier kunnen conflicten ontstaan. Wat betekent dit voor jou? Sta bewust stil bij hoe je anderen kan kwetsen of snelle opmerkingen kan maken die niet goed vallen bij de ander.

Vraag: Hoe kan ik stevig in mijzelf blijven staan met snelle energie om mij heen? 

De weken na de nieuwe maan kunnen we balanceren tussen enorm enthousiasme om al het leuke van het leven aan te pakken, terwijl we er ook willen zijn voor familie en vrienden en willen presteren op ons werk. Hoe blijf je ademen in deze chaos? We mogen proberen om in het rustige oog van de orkaan te blijven staan. Denk ook na of je je dagen en weken indeelt op een manier die jou het best laat voelen. Niet opeens vier uur slapen terwijl je echt acht uur nodig hebt, bijvoorbeeld.

Volle maan 17 juni 25 graden in Boogschutter

Op 17 juni hebben we een volle maan in Boogschutter. We kunnen een diepe behoefte voelen om los te breken uit het stramien en als een vogel vrij te zijn. Boogschutter staat immers symbool voor vrijheid en expansie. Tegelijkertijd staan Mars en Mercurius inmiddels samen in Kreeft, precies tegenover Saturnus en Pluto in Steenbok. Dit geeft een tegenstrijdige energie, tussen loslaten en vrijheid en toch behoefte hebben aan diep in onze emoties duiken. Dit gaat ons geduld testen. We mogen erkennen dat we beperkt zijn door de maatschappij, door het verleden en vooral door onze eigen geest. Observeer de frustratie die daarbij komt kijken, laat deze emotionele bagage los en sta dan open voor de inzichten die naar je toe mogen komen. 

18 juni Saturnus in Steenbok Sextile Neptunus in Vissen

De dag na de volle maan staat Saturnus Sextile Vissen, voor de tweede keer dit jaar. Dit is een goede tijd om de focus en volhardendheid in jezelf te activeren en op deze manier een visie neer te zetten of je eigen visie aan te passen. Om zo onze dromen dichterbij de realiteit te laten komen. We hebben genoeg inspiratie hiervoor.

Vraag: Leef ik mijn leven volgens mijn eigen visie? 

21 juni Summer Solstice – Neptunus gaat in Retrograde

Deze dag geeft een sterke, meditatieve energie waarbij we de behoefte kunnen voelen om te verbinden met andere werkelijkheden, dromen of energieën. Doe je vandaag een meditatie, dan kan je in enorm diepe lagen van jezelf terecht komen. Relaties, liefde, familie en hechte vrienden zijn het thema van deze Summer Solstice. Venus in Tweelingen wordt sterk beïnvloed door Jupiter en Neptunus, waardoor we vrijgevig en liefdevol de mensen om ons heen willen supporten. We mogen ons focussen op het creëren van liefdevolle, zorgzame relaties waarin we elkaar echt supporten. Relaties of vriendschappen die dit niet hebben, mogen we gaan loslaten.

Vraag: Worden mijn grenzen in relaties geaccepteerd en gesupport? 

27 juni nieuwe maan in Kreeft

De nieuwe maan in Kreeft op 27 juni duwt ons op de golf van de Summer Solstice energie op volop in het leven te staan. Mars tegenover Uranus kan het gevoel geven alsof de energie door je heen raast, alsof er hoogspanning op je staat om verder te willen gaan. Hierbij is het belangrijk om gecentreerd te zijn en vanuit je hart te kunnen leven, anders kunnen we te veel gaan dobberen en afwijken en te veel dingen tegelijk gaan doen, waar we later spijt van kunnen krijgen. Wanneer we in onszelf keren, intunen op ons hart en luisteren naar het universum kunnen we gaan meevaren op onze intuïtie, die ons precies de goede kant opstuurt richting onze dromen, op een gemakkelijke manier.

Vraag: Welke grenzen moet ik stellen om vanuit mijn hart te kunnen leven?

Bewust leven met de maan

Veel van ons ervaren de invloed van de maan in ons leven en cyclus. Je merkt dat je anders slaapt of bepaalde patronen telkens terugkomen. In ons online programma Maandelijks Bewustzijn behandelen we deze maand het thema: grenzen stellen. We nemen je dan mee in het aanvoelen van je grenzen, wat het je oplevert om nee te zeggen tegen een ander (en JA tegen jezelf!) en ook delen we ervaringstools HOE je assertiever kunt zijn en je grenzen kunt aangeven. Wil je het proberen? Bekijk het dan hier.

Meer lezen over de maan?

 

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties