fbpx
ambitie

Januari brengt ons ambitie en focus

Sinds november werken we bij HoA met verschillende thema’s per periode. Deze beginnen niet zomaar op de eerste van elke maand, maar rond de twintigste van de maand. Het thema van 22 december tot 19 januari  is Ambitie & Focus. Vandaag delen we wat dat betekent voor ons en wat je kan verwachten van ons deze maand.

 

Vorige maand hebben we onze horizon verbreedt, met bijvoorbeeld allerlei reisverhalen. Het ging ook over dualiteit en hoe we balans kunnen vinden hierin. De perfecte basis om je dromen concreet te gaan maken. Daar gaan we deze maand mee beginnen.

Ambitie is prachtig

Bij ambitie denk je al gauw aan werk of succes. Wat betekent ambitie überhaupt? Voor mij kan ambitie vanalles betekenen. Dagelijks mediteren of sporten om zo goed te zorgen voor jezelf vind ik ook ambitieus. Maar er zit ook een valkuil in te ambitieus zijn, waardoor je aandacht bij de toekomst ligt in plaats van bij het nu. En daar komt meteen die eeuwige zoektocht naar balans om de hoek kijken.

Want ambitie is prachtig, maar daarvoor is het juist nodig om goed te zorgen voor jezelf. Ook tijdens die drukke werkdagen. Wat dacht je van mediteren op werk? We gaan het allemaal delen met jou deze maand.

Perfect voor het Steenbok seizoen, want Steenbokken staan bekend om hun eindeloze ambities, eyes-on-the-prize houding, maar ook om vergeten dat je nog een lichaam hebt, door al dat harde werken. Oeps. Gelukkig delen we hoe je hier een weg in kan vinden. Je kan inspirerende interviews verwachten met ondernemers die op een bewuste manier hun dromen achterna zijn gegaan.

Waar ligt de aandacht

Een thema dat hoort bij ambitie is focus. Je hebt ‘m al vaker gehoord: waar je op focust, dat groeit. Belangrijke zaak dus, om de focus te leggen op de dingen die je graag wilt. En ja, dat gaat weer verder dan alleen die droombaan. Misschien wil je juist meer focussen op je privéleven, of op je innerlijke wereld. Een ding is duidelijk: zonder focus wordt het warrig. Hier gaan we allerlei tips en tricks over delen. Hoe blijf je gefocust met je complete aandacht in het nu? Best pittig, daar gaan wij jou bij helpen.

We mogen gaan kijken naar onze dromen, verlangens en behoeftes. Op alle vlakken, van werk tot reizen tot de mensen om je heen. Door te focussen hierop, kunnen we concrete stappen gaan zetten. Met een gezonde dosis ambitie gaat dat zeker lukken. En dat betekent niet dat je een heel vijfjarenplan hoeft uit te schrijven. Wat dan wel? Daarover kan je ook zeker een blog over verwachten.

Vorige maand was het nog uitvogelen hoe we ons hart en hoofd konden combineren. Nu is dat allemaal veel helderder en kunnen we het gaan manifesteren. Tipje van de sluier voor de eerste maand van 2019: manifesteren kan je leren!

Meer lezen over ambitie?


Gepost onder Spiritualiteit & Wetenschap met de tags ambitie, focus en januari

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties