fbpx
business ochtendritueel

Must-do: een business ochtendritueel op kantoor

Een ochtendritueel voor jezelf, die ken je inmiddels vast wel. Relaxed wakker worden, kopje thee, lekker ontbijtje, misschien wat yoga oefeningen of meditatie, boekje lezen en helemaal relaxed beginnen aan je dag. Dit kan je ook doorvertalen naar een business versie voor op kantoor.

Een moment samen met je team

Nee, hoe leuk en relaxed het ook is: je hoeft geen yoga houdingen te doen middenin je kantoor.  De kans is niet heel groot dat je baas dat leuk gaat vinden. Zo wel: vooral doen! Een business ochtendritueel draait vooral om even bezinnen, een moment samen met je team, waarin je weet wat iedereen gaat doen, wat de uitdagingen zijn en jullie gezamenlijke mindset even aanscherpen.

Teamwork makes the dream work.

Wat doet iedereen vandaag?

Je weet het vast al: teamwork makes the dream work. En juist daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat iedereen doet. Zo’n ritueel kan je helemaal finetunen naar jouw eigen behoeften. Gooi eens een balletje op in je team: hoe zouden jullie idealiter de dag beginnen? Aan de hand daarvan kan je een vast business ochtendritueel verzinnen.

Business ochtendritueel

Om je even wat ideeën te geven, heb ik mijn ideale business ochtendritueel opgeschreven. Voel je vrij om deze over te nemen, uit te printen, op te plakken, wat jij maar wilt.

  1. Beginnen met een individuele check-in. Dat kan in de vorm zijn van een vijf minuten meditatie achter je bureau. Heb je een mega relaxte werkgever, dan kan je misschien wel naar een speciale ruimte hiervoor en pak je wat yoga houdingen mee.
  2. Als alle teamleden ‘ingecheckt’ zijn bij hun zelf, ga je in een cirkel staan.
  3. Iedereen vertelt kort wat hij wilt gaan doen vandaag, wat daarbij de uitdagingen zijn en of hij of zij hulp kan gebruiken. Hier kan de ander kort op reageren, het uitwerken van plannen doe je na je ritueel.
  4. Een teamlid stelt een positieve vraag. Bijvoorbeeld: Waar heb je zin in vandaag? Als vandaag gemakkelijk ging, hoe zou dat eruit zien? Waar ben je dankbaar voor? Ook leuk om dit af te wisselen met complimenten naar elkaar.
  5. Het team sluit af met een reminder naar de gezamenlijke missie. Zodat iedereen weet waarvoor hij of zij werkt. Dit zou er dan zo uitzien. Vandaag werk ik aan een blog over een business ochtendritueel, omdat wij bij House of Awareness spirituele tools aanreiken om bewust te leven.

We zijn benieuwd: Heb jij een business ochtendritueel? Lijkt het je iets waardevols? Deel het vooral met ons via Facebook, dat vinden we altijd superleuk om te lezen. Benieuwd naar bewustzijn op de werkvloer? Check dan onze Mindful Business programma’s.

 


Gepost onder Mindful in business met de tags business en mindful business

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties