fbpx
De achturige werkdag heeft haar beste tijd gehad.

De achturige werkdag heeft haar beste tijd gehad.

In februari 2015 begon een verpleegtehuis in Zweden als experiment met een kortere werkdag. Zes uur werken in plaats van acht uur, voor hetzelfde salaris! Wij waren nieuwsgierig en zochten uit wat het oplevert voor het bedrijf, maar ook voor de werknemers. Is de achturige werkdag nog wel van deze tijd? En gaan wij bij House of Awareness over?

Een experiment: Van een acht- naar een zesurige werkdag.

Verschillende Zweedse bedrijven zijn begonnen met een experiment. In plaats van acht uur werken de mensen nog maar zes uur per dag. Voor hetzelfde salaris. De druk zou hiermee verlagen op werknemers, ze zouden zich gezonder voelen en een betere balans tussen werk en privé ontstaat. 

Wat levert minder dan zes uur werken per dag op voor een bedrijf?

Ok, ok. Buiten het feit dat je dus als de zon schijnt vroeg kantoor uit kan lopen om lekker op het terras te zitten, is het natuurlijk ook belangrijk dat het wat voor het bedrijf oplevert.

De CEO van het Zweedse bedrijf Brath beschrijft in zijn blog wat een zesurige werkdag voor zijn bedrijf heeft opgeleverd. Ook  Linus Feldt (CEO van Filimundus) geeft in een interview met Fast Company de voordelen voor een bedrijf. Wij zetten ze voor jou op een rijtje. En ja, je mag ze gebruiken om aan je CEO te vertellen waarom dit goed is voor het bedrijf:)!

Betere mensen willen bij jouw bedrijf werken.

Concurrenten bieden nog steeds een achturige werkdag aan. Talent aannemen en behouden is een van de allerbelangrijkste taken van een groeiend bedrijf. Als je de juiste mensen wilt aannemen die bij je blijven, is het belangrijk jezelf als goede werkgever te onderscheiden. Natuurlijk zijn tafeltennistafels, wintersportvakanties en heerlijke lunches leuk. Maar tegen de zesurige werkdag kunnen ze niet op. Bovendien krijg je ook veel aandacht in de media als bedrijf. Goed voor de employer branding dus. 

Balans tussen werk en prive is hot!

Als bedrijf laat je zien mee te willen werken aan de prioriteiten die we tegenwoordig steeds belangrijker vinden. Tijd doorbrengen met vrienden en familie, koken, regelmatig sporten of alle andere toffe dingen die we naast ons werk willen doen. Door werknemers hiervoor de ruimte te geven, laat je zien dat jij erom geeft als bedrijf. 

Wij geloven in werken op basis van de output die je levert. Dus geforceerd minimaal acht uur (of meer) achter ons bureau zitten: dat doen wij niet meer!

Meer focus, en energie als werknemers het kantoor uitlopen!

Acht uur super geconcentreerd en gefocust werken is een uitdaging voor iedereen. Zes uur effectief en gefocust werken is makkelijker dan acht uur. CEO Feldt zegt hierover: ‘Mijn indruk is dat het makkelijker is om meer intens te focussen op het werk dat af moet, je hebt hier het uithoudingsvermogen voor en energie over als je naar huis gaat!’ Als jij het bedrijf bent waar mensen en efficient kunnen werken en met meer energie thuiskomen, dan is de kans groter dat ze ook voor je willen blijven werken. 

Boost aan creativiteit

Als je minder uren werkt, houd je als het goed is meer energie over. Energie die gebruikt kan worden om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken, om iets op een andere manier te proberen. Ook blijkt als je minder tijd hebt voor dezelfde taken, dat je ze toch afkrijgt. Je gaat efficiënter en effectiever werken. Bekijk dit lijstje met tips van SoChicken hoe je meer output hebt in minder tijd (aanrader!).

Zijn er ook nadelen, of kunnen we nu beginnen met een trial?

Natuurlijk zijn er ook aspecten waar je als bedrijf over na moet denken. Aangezien je huidige werknemers minder uren gaan maken, heb je misschien meer werknemers nodig? Hoe zit dat met de kosten? Meten is weten. Is het mogelijk om nu gewoon te beginnen? Ja! Je kan het een maand proberen in samenwerking met je werknemers. Je ontdekt dan wat voor jouw bedrijf wel of niet werkt. Why not? 

Wij gaan zes uur per dag werken!

Opvallend vind ik dat ik nergens terug lees dat mensen simpel gezegd weer meer plezier in hun werk hebben. Als je minder achter je bureau zit, en je meer tijd hebt buiten je werk heb je ook meer tijd om inspiratie en creativiteit op te doen! Hard en lang werken is voor ons nooit een doel. Het voegt op zichzelf weinig toe! Als er een deadline is, of je wilt iets afmaken: tuurlijk, lekker doorwerken. Wij geloven in werken op basis van de output die je levert. Dus geforceerd minimaal acht uur (of meer) achter ons bureau zitten: dat doen wij niet meer! 

 


Gepost onder Mindful in business met de tag Mindful werken

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties