fbpx
innerlijke reis

Zo bepaal je de richting van je innerlijke reis

Jouw innerlijke reis. Dat is geen stedentripje voor een weekend. Het bepaalt de richting die je neemt op het bewuste of spirituele pad. Zoals je tijdens een fysieke reis nieuwe plekken ontdekt en er deuren opengaan, zo gebeurt dat tijdens je innerlijke reis allemaal van binnen. Hoe bepaal je de goede richting?

Wat is de goede richting?

Eerst wil ik je graag iets meegeven: de goede richting bestaat niet. De foute richting ook niet. Eigenlijk kan jij zelf weinig ‘fout’ doen. Wel is het heel belangrijk om altijd naar jezelf te blijven luisteren en te kijken naar wat jij zelf echt wilt. Zo’n innerlijke reis klinkt misschien een beetje serieus, maar het is heel bijzonder en vaak ook leuk! Fijn om het dan ook zo te zien: als een reis waarop alles mag, alles kan en er geen tempo is.

Help, mag ik terug?

Vaak begint zo’n reis met meditatie, yoga of mindfulness. De eerste stap van je innerlijke reis is naar binnen keren. We noemen het natuurlijk niet zomaar een innerlijke reis. Je gaat meer zelfinzicht krijgen, de ene deur na de andere opent zich en er worden ook misschien pleisters van pijnlijke wonden afgetrokken. Auw, dat doet pijn. Misschien denk je: ik wil terug. Terug naar dat simpele, onwetende, onbewuste leven. Dat is helemaal niet gek, want zo’n innerlijke reis kan heel spannend zijn.

De goede richting bestaat niet.

Creëer comfortabiliteit voor jezelf

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor coaches, oefeningen, scholen en cursussen die voor jou veilig aanvoelen. Als je naar binnen bent gaan keren weet je dat er vaak drie raadgevers zijn: je hoofd, hart en ziel. Die laatste twee zijn slim om goed naar te luisteren. Zij wijzen jou de weg waar je je fijn bij voelt. Ook al gaan vier vriendinnen naar dezelfde, populaire coach, stel dat jij je er niet fijn bij voelt: gewoon echt niet gaan!

Voelen, weten, leven

De richting van je innerlijke reis bepaal je niet. De richting van je innerlijke reis voel je, weet je en leef je. Met een fijne dosis geduld, komt vanzelf een nieuwe mooie bestemming te voorschijn. Een open blik helpt je daar ook bij: misschien was je sceptisch over een bepaalde spirituele tool, maar blijkt het achteraf helemaal jouw ding te zijn! Het is jouw innerlijke reis. Jij bepaald de richting met je intuïtie als kompas. En stel dat je eens verdwaalt, dan leer je daar ook alleen maar van.

Comfortabel bewust jezelf zijn

In ons fijne, mooie, veilige House of Awareness bieden we jou allerlei spirituele tools aan om de verbinding met jezelf te vinden. Met als stip op de horizon dat je comfortabel bewust jezelf kan zijn. Daarom hebben we een gratis cursus gemaakt Bewustzijn: de basis.  In de eerste weken hebben we al meer dan 100 deelnemers. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt. 

 


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags Bewustwording en innerlijke reis

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties