fbpx
Starten met mindfulness

Wil jij ook starten met mindfulness? Tips om direct mee te kunnen beginnen.

Ieder begin is een begin. Je hebt een goede reden om vandaag te starten met mindfulness oefeningen. Je wilt ontstressen van je werk, je wilt af van die steeds terugkerende gedachtes, of misschien wil je weleens weten waar “iedereen” het over heeft.

Hierbij tips die mij hielpen toen ik wilde starten met mindfulness oefeningen.

1. Gewoon doen en doorgaan

Als je met mindfulness oefeningen aan de slag gaat is het de uitdaging dat je blijft oefenen. Als het een dag lastiger is of niet zo goed gaat, dat is helemaal niet erg. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Juist als je rust nodig hebt, ben je druk in je hoofd (ik spreek uit ervaring). Zoek naar ritme in je mindfulness, maak het een vast onderdeel van je dag. Net als tanden poetsen. Dan is het makkelijker om het die dag erna weer te doen.

2. Kies een vast moment

Kies een vast moment op de dag waarop je een mindfulness oefening doet. Voor mij hielp dit, omdat het me anders “niet uitkwam” op het moment dat ik het wilde gaan doen. De meeste mensen die ik spreek doen het graag ‘s ochtends. Je hebt dan meteen een goed begin van je dag. Hierna kan je dan gezond ontbijten, dat is het toch het perfecte begin van je dag. Klik hier voor een heerlijk gezond ontbijt.

3. Kies een rustige plek

Vooral in het begin is het best lastig je te concentreren. In een omgeving waar veel achtergrondgeluid is of veel mensen om je heen zijn kan het best een uitdaging zijn om je mindfulness oefening te doen. Ik ben buiten begonnen (het was mooi weer:-)). Daardoor werd ik niet afgeleid door mijn laptop waar ik nog even snel wat wilde opzoeken of de wasmachine die piept omdat ik de was eruit moet halen.

4. Een stem die je helpt

Het is fijn om (en blijft fijn) om een stem te hebben die je helpt bij de mindfulness oefeningen. Je kan hiervoor één van deze apps gebruiken of geleide meditaties doen.

5. Tijdsduur: 10 minuten per dag

Het hoeft niet meteen een uur, ben je gek! Een goed begin is 10 minuten per dag. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Succes met het starten met mindfulness!

Belangrijkste is: Doe vooral wat jij chill vindt, dit doe je namelijk een keer niet voor een ander. Wil je weten waar je op moet letten bij mindfulness oefeningen, klik hier voor meer mindfulness oefeningen.


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Mindfulness

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties