fbpx
Beginnen met mindfulness

Waarom ik ben begonnen met mindfulness

In eerste instantie dacht ik bij mindfulness: ‘Zweefteef’. Sorry voor mijn woorden, maar dat dacht ik voordat ik begon. En mijn standaard reactie op een vraag dat er ook maar iets mee te maken had was: ‘Luister er is niets met mij aan de hand, ik raak heus niet overspannen en ik vind mijn werk het einde.’

Waarom ik ben begonnen met mindfulness

Mijn sociaal leven is een feestje en ondanks dat ik vind dat ik best wat vaker mag gaan sporten of bewuster mag leven gaat het allemaal prima.

Echter, af en toe denk ik maar één ding: rust aan mijn kop! En dan het liefst op vrolijke wijze….dus niet chagrijnig in een hoekje zitten en alle leuke etentjes afzeggen (die willen we allemaal niet missen natuurlijk), maar gewoon even chillen. Alleen. Beginnen met mindfulness, het is niet iets waar ik voor hoefde te werken. Het overkwam me. En wel op de volgende wijze:

1. Ik kende iemand anders die al Mindfulness “doet”

Bij OpenCompanies hebben wij het altijd over superpromotors. Een superpromotor is iemand die je laat kennismaken met (bijvoorbeeld) een nieuw product. Je bent hierdoor eerder geneigd dit product te kopen, dan als je een reclame op TV ziet en geen enkele ervaring van iemand hiermee kent. Ja, ik kan nu wel doen alsof ik zelf bedacht had: ‘Nou dat mindfulness dat is het helemaal voor mij’. Nee, iemand heeft mij ermee laten kennismaken. En wel op een manier dat ik het niet eng vond om het te doen. Misschien ben jij ook wel op aanraden van iemand anders hier terecht gekomen. Je hoeft niet van het ene op het andere moment te beginnen met mindfulness, dat groeit wel.

2. Ik realiseerde me dat ik 60.000 gedachten per dag heb

Ja, je leest het goed. 60.000….mmm….misschien eens tijd je daarvan bewust te worden. Nog schokkender vond ik dat 95% daarvan hetzelfde is als gister. Zonde! Het boek waarin ik dit las is trouwens echt een aanrader. Een roman, waarin dit soort zaken voorbij komen. Totaal niet zweverig: The Monk Who Sold His Ferrari. Ik schrok hier zo van dat ik dacht….daar wil ik wat mee? Ik wil beginnen met mindfulness. Wil jij ook beginnen met mindfulness? Hier vind je ademhalingsoefeningen, zodat je direct kan beginnen.

3. Ik bepaal nu niet altijd mijn eigen gedachten

Er is maar één iemand die jouw gedachten bepaalt en dat ben ikelf. Toch heb ik ze niet altijd in hand. Bijvoorbeeld, dan blijf ik maar twijfelen of ik wel het goede gezegd heb op het juiste moment, zodat ik me nu niet kan concentreren op die ene finance sheet die ik echt vandaag af wil hebben? Irritant dus, ik wil dit zelf kunnen. Deze meditatie oefeningen helpen mij hierbij.

4. Ik wil mezelf kunnen opvrolijken

De aller aller aller aller aller belangrijkste reden dat ik ben begonnen met mindfulness is: ik wil mezelf kunnen opvrolijken. Als ik moe ben, als ik er doorheen zit, als het ‘allemaal teveel is’, als ik even niet weet wat ik aan moet met de dag omdat alles mis gaat, dan wil ik niet afhankelijk zijn van anderen. Je kan je beste vrienden nou eenmaal niet in een doosje in je zak doen om ze eruit te halen als jij er zin in hebt (al hebben we dit allemaal weleens bedacht hoe ideaal het zou zijn). Hier een aantal apps die me hierbij helpen.

Onthoud, mindfulness is niet iets wat je moet doen. Het is iets wat je wilt doen. Je hoeft niet in 1 keer je hele leven om te gooien als je wilt beginnen met mindfulness, laat het je overkomen! Enjoy the ride!

En je kan ook altijd hulp vragen. Misschien kan één van onze coaches je helpen?


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Mindfulness

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties