fbpx
autonomie piercing

Een piercing laten zetten: super mindful. Mijn autonomie piercing.

Op vrijdag 10 oktober 2014 heb ik vrij genomen. Zomaar. En geloof me dat gebeurt niet vaak, maar nu heb ik het gedaan. Lekker gek. Wat ga je dan doen he, op zo’n dag. Ik bleef in dezelfde lijn, allemaal dingen die ik nooit zou doen. Of het nou niet kan, niet hoort of iemand het goedbedoelde advies geeft dat ik het anders moet doen. Ik trok me er even niets van aan.  Zelf besloten, heb zelfs een autonomie piercing genomen, hoe dat ging?

De weg naar mijn autonomie piercing

Stap 1. Doordeweekse koffiedate

Om 9 uur met een vriendinnetje afgesproken, gewoon doordeweeks! Al een eerste stap in de richting dat ik echt iets voor mezelf aan het doen was.

Stap 2. Een cappuccino met koemelk bestellen

Een cappuccino besteld bij Paperplanes. Met koemelk. Even geen soja, amandel, magere melk of weet ik het wat voor melk. Gewoon koemelk. Ik hoop dat het volle melk was. Trok me even helemaal niets aan van de “trend” die zegt dat “alles” slecht voor je is. Al hou ik wel van dat gezonde eten hoor!

Stap 3. Een piercing laten zetten


Een piercing laten zetten bij Dare2Wear. Ook al reageert iedereen met: ‘hé die had ik ook toen ik 16 was.’ Nou en. Ik ben er blij mee, heel blij mee. Helemaal alleen, zelf gekozen. Op een andere plek dan je normaal je helix zou zetten (voor de kenners). Precies zoals ik me had voorgesteld. Drie maanden later heb ik er nog één genomen. En 5 maanden later nog één aan de andere kant. Haha nu maar hopen dat ik niet verslaafd raak. Mijn autonomie piercing, die bewijst dat ik beslissingen voor mezelf mag maken.

Wat heeft het me gebracht?

Toch in de middag naar werk gegaan. Ik was weer zo geïnspireerd dat ik gewoon lekker aan de slag wilde… haha ach ja, je bent een beetje work-a-holic of niet. Éen ding is zeker, die piercing gaf me een goed gevoel. Het herinnert me eraan dat ik zelf beslissingen kan nemen, daar heb ik de mening van een ander niet persé voor nodig.

Ik realiseerde me dat ik mezelf veel te weinig ruimte gun in mijn strakke schema, om er af en toe even uit te stappen. Terwijl het direct hielp! Die middag was ik voor mijn gevoel productiever dan ik ooit de hele dag had kunnen zijn zonder mijn piercing. Lesson learned en super mindful :-)!

Wat zou jij doen op een dag die je ineens helemaal vrij hebt?


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags Creativiteit en Mindfulness

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties