fbpx

Deze edelstenen brengen jouw chakra’s in balans (winactie gesloten) 

Als klein meisje had ik dozen vol edelstenen. Ik bestudeerde hun kleuren en namen zorgvuldig en maakte ze wekelijks schoon. Zonder ook maar enig idee van de helende werking, energie en trilling van mijn glinsterende kristallen. Zo grappig en bijzonder eigenlijk. Jaren later ben ik nog steeds dol op edelstenen. Daarom vertel ik jullie graag welke edelsteen je kan inzetten voor elke chakra, met behulp van de mooie gids Stenen & Kristallen. Aan het einde van het artikel lees je hoe jij deze gids kan winnen. 

 

Wortelchakra: carneool

Om mijn rechterringvinger schittert een carneool ring, die draag ik niet zomaar bij me. Het is één van mijn lievelingsedelstenen. Carneool geeft extra kracht aan je wortelchakra, oftewel je eerste chakra. Zo motiveert het jou en worden twijfels weggenomen.

Ook voor de creatievelingen onder ons is deze steen heel krachtig. Hij maakt je stem helder, vermindert podiumangst en stimuleert jou om in je kracht te gaan staan.  Echt een aanrader, voor bijvoorbeeld in je basiscollectie edelstenen. 

Heiligbeenchakra: zinciet

De Amerikaanse zinciet geeft je de nodige dosis passie, terwijl ze je ook gegrond houdt. Een steen die perfect past bij de heiligbeenchakra. Ook vergroot zij je intuïtie en ondersteunt bij het reinigen van energie.

Mediteer eens met een zinciet en voel alle gevoelens en indrukken van je afglijden. Het is een krachtig mineraal dat je ook goed in kan zetten bij het manifesteren van dromen. O ja, mochten je nagels, huid of haar minder gezond zijn, dan kan zinciet deze in balans brengen. 

Zonnevlechtchakra: pyriet

Wanneer ik pyriet bij me draag, voelt het als een mega boost in energie. Deze Peruaanse steen vergroot je yang-energie en versterkt je derde chakra.  Zet hem in op dagen waarop je niet helemaal in je energie zit.

Hij laat je volledige potentieel zien, werkt grondend en positief en helpt met succes aantrekken. Voel je een griepje of verkoudheid aankomen, dan kan pyriet ook een handje helpen. Wederom een hele fijne steen, maar let wel op: zit je al vrij hoog in je yang-energie, dan kan hij wat too much zijn. 

Vierde chakra: chrysocolla

Daar waar pyriet je mannelijke yang-energie versterkt, verwelkomt chrysocolla je vrouwelijke, zachte energie. Handig om beide stenen bij je te dragen. Zo blijf je in balans en kan je ze op gevoel in zetten. Deze steen vergroot je compassie, liefdevolle aandacht en verzacht negatieve emoties.

Zou iedereen maar een chrysocolla bij zich dragen, denk ik eventjes. De blauwgroene, liefdevolle steen kan je tijdens een meditatie tegen je hartchakra aan houden om destructieve emoties om te zetten in zelfliefde. 

Vijfde chakra: lapis lazuli 

Een diepblauwe steen met mini gouden deeltjes, je oog valt snel op de prachtige lapis lazuli. Haar werking is minstens even bijzonder. Ze vergroot je zelfbewustzijn, helpt je bij lastige dingen uit het verleden uitspreken en versterkt de banden met familie en vrienden.

Zit je iets dwars maar durf je het niet te zeggen, dan geeft een lapis lazuli in je zak je een duwtje. Voor de dromers onder ons kan lapis lazuli je dromen verduidelijken. Ook je spirituele visie kan worden versterkt met deze edelsteen. Een lapis lazuli ketting om je nek is fijn als je keelchakra wat zwak is. 

Derde oogchakra: dumortieriet

Dumortieriet kan je inzetten voor je derde oog chakra. Hij geeft lichtheid, geduld en spiritualiteit. Tijdens een meditatie met dumortiereit verbind je je met het goddelijke. Klinkt heel bijzonder, als je het mij  vraagt. Negatieve emoties of gedachtes laat je los met deze edelsteen.

In plaats daarvan zie je helder welke mensen of dingen jou niet meer dienen, om vervolgens deze banden te verbreken. De energie werkt zowel op je derdeoog- als keelchrakra, fijn om bij je te hebben. Een dumortiereit onder je kussen helpt tegen slapeloosheid. 

Zevende chakra: amethyst

Misschien is amethyst wel één van de bekendste edelstenen. Ook op mijn nachtkastje ligt er eentje, die ik al jarenlang heb. Perfect voorafgaand een meditatie.  Amethyst helpt dan om je geest te kalmeren, zodat er ruimte vrijkomt voor bewustzijn. Deze paarse steen balanceert je kruin chakra.

Zeker als je net je onderdompelt in de wereld van spiritualiteit is het een top steen. Ze wekt namelijk je innerlijke spiritualiteit op.  Leuk feitje: samen met bergkristal en rozenkwarts vormt ze de gouden driehoek: een krachtige combinatie van edelstenen die de energiestromingen in je huis verbetert. 

Bron: Stenen & Kristallen, Lisa Butterworth 

Wil jij deze gids winnen?

 

Stenen & kristallen

Stenen & kristallen, Lisa Butterworth. Gottmer Uitgeversgroep. Prijs: 13,99 euro.

 

Meld je dan meteen aan bij onze community Bewust JEZELF Zijn en deel daar welke edelsteen jouw favoriet is en waarom. Binnen een week kiezen we willekeurig een winnaar uit.

Meer lezen over edelstenen?


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags chakra's en Edelstenen

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties