fbpx
Date met jezelf

Date met jezelf!

 De mogelijkheden om te daten zijn eindeloos. We hebben sites, apps, events, diners en feestjes. 24/7 kunnen we opzoek naar een date. We swipen ons een (on)geluk naar links en naar rechts opzoek naar een beetje fun en misschien zelfs ware liefde. Maar ga je weleens op date met jezelf?

Op date met jezelf

Met al dat swipen, liken en charmen vergeten we dat één van de leukste dates misschien het meest dichtbij is en in een seconde geregeld. Een date met iemand die precies datgene wat jij leuk vindt, ook leuk vindt. Van dezelfde muziek, films, boeken, eten en kroegjes houdt. Too good to be true? Nope, want je bent het zelf! En hoe leuk, lief en grappig ben jij? Juist, heeeeel! Dus waarom ga je niet wat vaker op date met jezelf?

Alleen zijn zielig?

Waarom maken we niet meer tijd voor onszelf? En waarom steken we daar niet net zoveel tijd en aandacht in als dat we dat met een ‘echte’ date zouden doen? Omdat het weird klinkt? Of vinden we het eng? Een date met jezelf betekent inderdaad 1 persoon. Ben je dan alleen en dus zielig? Eerlijk is eerlijk, dit is wel wat ik in het begin dacht. En al zei ik heel hard van niet, zo voelde het toch een beetje. Ik vond alleen zijn echt best moeilijk. Zeker in een vriendenkring waarin iedereen getrouwd is en minstens 2 kinderen heeft. Ik propte mijn vrije tijd vol met anderen om maar niet alleen en dus zielig te zijn.

Swipe jezelf naar yes en stuur jezelf een charm!

Maar door de tijd met mezelf steeds meer te zien als iets waar ik juist aandacht aan moest geven, bij wijze van een date, werd het leuker en leuker. Nu is het een integraal onderdeel van mijn week, minstens 1 date (of hoe je het ook wilt noemen) met mezelf. Het zijn momenten waarop ik echt oplaad, tot rust kom, me verwonder, zelfvertrouwen krijg. En daardoor juist nog meer open sta en aandacht kan geven aan anderen die me lief zijn. Wie weet ben ik door de dates met mezelf uiteindelijk ook een leukere date voor een ander;-).

Dus swipe jezelf naar yes, geef jezelf een hartje, stuur jezelf een charm en maak die date met jezelf! You wont regret it. I promise.

Date tips

Geen idee wat je met jezelf moet gaan doen op een date? Vraag het jezelf. Jij weet het beste wat je het leukst vindt! Iedereen is anders, maar ter inspiratie mijn dates met mezelf:

  • Naar de film of theater – je hoeft toch met niemand te praten:-) (I love Cinecenter & Uitkijk)
  • Naar een museum (Foam in Amsterdam is mijn lievelings)
  • Laat mijn fiets thuis en maak een wandeling door de stad (zie hier meer tips)
  • Of pak mijn fiets en maak een wandeling in het park/bos
  • En ik zit minstens 1x per week op een bankje buiten met een koffietje en de krant of een goed boek, en als het regent in 1 van de vele fijne koffietentjes die er zijn.
  • Ga op zaterdag zelf lekker scrub maken (klik hier voor het recept)

Oh en de dates met mezelf duren minstens 2 uur:-).

De volgende koffietentjes in Amsterdam vind ik super fijn om met mezelf te daten:
Back to Black
Sweet Cup
HeadFirst
Rum Baba
Koffie Salon

Hier vind je nog tien mindful plekken in Amsterdam om te daten met jezelf.


Gepost onder Everyday mindfulness met de tags Mindfulness en No stress

Jane Shaw

door Jane Shaw

Reacties