fbpx
Geluksmomenten

2 tips om je geluksmoment te onthouden, zodat je een mindful moment hebt

Vaak heb je dat je maar door en doorgaat en je helemaal niet realiseert dat je dag weer voorbij is. Je sluit de dag niet rustig af. En je vergeet hierdoor ook heel veel kleine geluksmomentjes die het juist zo waard zijn. Hoe kan je nu bewuster met je geluksmomentjes omgaan? Ook op je drukste dagen?

Een spontaan geluksmoment

We kennen ze allemaal wel. Soms heb je heel spontaan een geluksmoment. Het zit hem vaak in kleine dingen en het is ook meestal zo weer over, althans bij mij. En het stomme is, ik onthou vaker de gênante dingen of zaken waar ik me heel erg druk om heb gemaakt in plaats van die kleine geluksmomentjes.

Nu dacht ik: ‘Hoe kan ik die geluksmomentjes beter onthouden? Zodat ik dat gevoel weer terug kan halen op een minder moment?’.

Tip 1: Recap of the day

Een vriendinnetje van mij kwam met de volgende tip. Als je in je bed ligt vlak voordat je gaat slapen maak dan twee lijstjes in je hoofd:

  1. Waar heb je je het meest druk om gemaakt vandaag?
  2. Wat was je fijnste moment van de dag?

Ga de momenten waar je je druk om hebt gemaakt af realiseer je dat het ok is. Jij mag je prima druk maken, als het voor het op dat moment werkt! Morgen weer een dag, je kan er nu niets meer aan doen. Als je dit een tijdje doet, merk je dat je overdag realiseert: ik maak me nu druk. Kijk wat je doet met die informatie :-), je bent je nu al bewust van het moment.

Ga ook alle fijne momenten allemaal af en realiseer je dat het fijn was. Als je dit iedere dag doet zul je zien dat je zelfs overdag gaat realiseren als je een geluksmomentje hebt (omdat je het wilt onthouden voor in je bed)… Heerlijk. Het maakt je zoveel bewuster van die kleine fijne momenten op de dag!

Tip 2: De gedeelde fotostream

Dit is voor degene met een iPhone, al heeft Android vast ook iets vergelijkbaars als een gedeelde fotostream.

  1. Maak een gedeelde fotostream in je iCloud waar je geluksmomentjes op vastlegt
  2. Kies een vriendinnetje/vriend/partner in crime om dit met elkaar te delen (of met meerdere?)
  3. Zo kan je je geluksmomentjes altijd terughalen

Samen met Jane hebben we nu een fotostream op onze iCloud. Iedere keer dat we een geluksmomentje hebben, leggen we het vast met onze iPhone. Omdat ik dit nu met haar heb afgesproken en het ook georganiseerd in mijn telefoon staat, doe ik het ook echt.

Ennuh….maak je nou geen zorgen of je een goede hoek hebt gekozen of de juiste filter. Je doet het voor jezelf, dus het hoeft Instagram niet op.

Hiermee maak je jezelf bewust van het moment, en ben je goed mindful bezig! Heb jij nog tips hoe je je geluksmomenten onthoudt? Laat het ons hieronder weten in de comments, dan kunnen we deze lijst uitbreiden.


Gepost onder Everyday mindfulness met de tag Creativiteit

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties