fbpx
Sophie Conijn

Op bezoek bij coach Sophie

Binnen House of Awareness zijn we gezegend met en dankbaar voor al onze unieke, mooie en prachtige coaches. Ze hebben allemaal hun eigen kracht, technieken, methodes en karakter. Maar hoe weet je nu wat ze precies doen? Dat is soms moeilijk te vangen in technische en praktische woorden. Daarom gaat Jamila  op pad om onze coaches werkelijk te ervaren. Deze ervaringen delen ze met ons, zodat we nog meer kunnen voelen wie de coach is en wat ze voor ons kunnen betekenen. Deze week is Jamila langs geweest bij Sophie. 

Life is an experiment, trust the process and enjoy the ride

Help! I need a coach!

Sinds een jaar kan ik mezelf officieel Master of Science noemen. Heel fijn, maar dat papiertje op zak hebben vind ik ook een beetje spannend. Nu is het tijd een echte baan te zoeken, het echte werkveld in. Ik heb me altijd bezig gehouden met online communicatie, maar is dit dan ook echt wat ik wil?

In zoveel boeken wordt beschreven dat mensen zich vaak pas in een later stadium beseffen dat ze iets doen waar ze eigenlijk helemaal niet gelukkig van worden. Of de verhalen die luiden dat wanneer je doet waar je van houdt, je eigenlijk geen dag werkt. Werken en je passie uitoefenen, klinkt perfect. Het is alleen wel handig te weten wat mijn passie dan is. Hoe graag ik ook wil geloven dat je vaak wel in de juiste baan rolt en je het vooral gewoon tijd moet geven, geld moet helaas toch ook echt binnen komen. Zoals je leest, the struggle is real. Stressen wil ik niet, maar ik merk wel dat ik het even niet zo goed meer weet.

Door Sophie voelde ik me meteen serieus genomen en was ik niet bang mijn mening eerlijk te verkondigen.

Daar was ze dan: coach Sophie

Verschillende dierbaren gaven hun mening en hoewel ik dat zeer op prijs stelde, ik kwam geen stap verder. Alsof er een engeltje uit de lucht kwam vallen stelde Jane mij op dat moment voor aan loopbaancoach Sophie. Iemand die mij kan helpen een keuze te maken, met mij samen deze zoektocht aan wil gaan. Hoe fijn is dat! Ik sprak meteen met Sophie af voor een coach sessie. Een week later zaten we tegenover elkaar.

Ik denk dat het bij coaching voornamelijk belangrijk is dat er een klik tussen de coach en cliënt is. Toen ze haar verhaal begon met “het vinden van de juiste baan begint bij het ontdekken wie jij bent” was ik verkocht. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Sophie waardoor ik geen moeite ondervond de dingen waar ik tegenaan loop te verwoorden. Ik leef vaak in mijn roze bubbeltje maar geloof er ook heilig in dat je jezelf limiteert zodra je, je aandacht richt op beperkingen. Where your attention goes, grows. Ik wil graag geloven dat alles mogelijk is. Mensen lachen vaak een beetje om me, en vertellen me vervolgens heel lief en voorzichtig dat mijn masterplannen of goals misschien niet helemaal realistisch zijn. Door Sophie voelde ik me meteen serieus genomen en was ik niet bang mijn mening eerlijk te verkondigen. Zo fijn.

Het is nog steeds mijn eigen missie een baan te vinden, maar ik sta er niet meer helemaal alleen voor.

Advies van de coach

Sophie vertelde mij dat het belangrijk is in kaart te brengen wat mijn interesses, talenten en waarden zijn. Mijn toekomstige baan zou een combinatie van dezen moeten bevatten. Zodra elementen uit deze drie categorieën samenkomen zit je in de juiste flow. Het moment dat deze balans zoek is zie je dit ook meteen terug in jezelf. Je zit niet zo lekker in je vel of haalt geen enkele voldoening uit het werk dat je doet. Tijdens het gesprek kwam al aardig naar boven dat ik eigenlijk toch onbewust al wel een beetje wist wat ik wilde doen. Ik wist alleen vooral niet hoe ik dit moest gaan aanpakken. Hier gaan we dan ook samen aan werken in vervolg sessies. Ik ging naar huis en voelde dat alle ‘ help, ik weet het even niet meer’-stress weg was genomen door deze sessie. Het is nog steeds mijn eigen missie een baan te vinden, maar ik sta er niet meer helemaal alleen voor. Dit voelt ontzettend goed en ondanks dat ik stiekem wel weet dat alles altijd goed komt, heb ik toch dat extra beetje vertrouwen na onze sessie gekregen.

Weet je ook niet welke baan (of studie) bij je past? Ben je jong en wil je graag het verschil maken maar weet je niet hoe? Sophie helpt je graag. Maak hier een vrijblijvende afspraak met Sophie, you won’t regret it!


Gepost onder Coaching met de tag Loopbaancoaching

Jamila Vriesman

door Jamila Vriesman

Reacties