fbpx
Dromen waar maken

Heb jij ‘what it takes’ om je dromen waar te maken?

Wat wil jij? Ok, een retorische vraag: Heb jij dromen die je waar zou willen maken? Misschien heb je 1 grote droom, of een heleboel dromen, maar er leven dingen in jou die je graag wilt realiseren. Je voelt dat je meer in je hebt, dat er meer mogelijk is dan je tot nu toe doet / hebt / bent. Als jij je hierin herkent, blijf lezen, dit is voor jou!

Hoe een droom werkelijkheid wordt

Vijftien jaar geleden begon ik aan de dansacademie. Dat was een droom die uitkwam. De dag dat ik werd aangenomen was een zonnige dag in Amsterdam. Alles was perfect. Ik had ervan gedroomd om in Amsterdam te wonen, en aan de Theaterschool te studeren en dat kwam allemaal uit!

Meteen na de auditie (die een week had geduurd) moest iedereen die aangenomen was naar een dokter en een fysiotherapeut. We werden op vanalles getest, algemene gezondheid, en dans-specifieke testen.

Gedurende de hele opleidingen hadden we regelmatig check ups. We werden geholpen in het optimaliseren van ons trainingsschema, rustschema, voedingspatroon om zo goed mogelijk te presteren.

Ik herinner me nog hoe ik me voelde: ik had nu een team om mij heen. Ik ging aan mijn droom werken: een goede danser worden, en er waren mensen die mij met specifieke dingen daarin gingen helpen!

Dat heb je ook nodig wanneer je jouw droom-leven wilt creëren. Of dat nou is ondernemer zijn, of moeder, of je droombaan op zijn best doen. Al die dingen waar jij iets wilt creëren, waar jij ambitieus bent, neem jezelf serieus en zorg voor jezelf als een danser.

Dit vergeten de meeste mensen!

Vaak denken we dat we onze dromen gewoon waar moeten kunnen maken, zonder uitgewerkt plan, zonder (professionele) ondersteuning. En zonder dat we goed voor onszelf blijven zorgen! Daardoor is de kans groot dat je gefrustreerd raakt: het lukt je niet om je droom te verwezenlijken. Of je doet het allemaal maar je bent gestresst en zorgt niet meer goed voor jezelf.

Vanuit mijn ervaring in 4 jaar dansacademie, waar ik geleerd heb mijn doelen helder te stellen, mijn energie op pijl te houden, goed voor mijzelf te zorgen, en ondersteuning te vragen van de juiste mensen, heb ik in drietal inzichten voor je opgeschreven. Je kunt dit proces toepassen op elke droom die je hebt! Om je te helpen kan je deze PDF downloaden waar je jouw antwoorden in kunt opschrijven.

1. Als je ergens naar toe wilt, moet je eerst weten waar je nu bent 

Heb een duidelijke visie. Wat wil je precies? En als je heel veel wilt, welk plan ga je als eerste aanpakken? Als jij je bijvoorbeeld je eigen online bedrijf wilt opstarten, een nieuw huis wil kopen en een wereldreis wilt maken, kies dan een van die drie dingen en begin daarmee.

Om de weg uit te stippelen, begin met waar je nu bent. Maak twee kolommen op een papier, en schrijf boven de ene kolom: NU en de andere kolom DROOM. Als je wilt kan mijn Droomplanner gebruiken. Zie onderaan de blog de link naar de pdf.  

NU Het voorbeeld: Je eigen bedrijf beginnen. Waar ben je nu in relatie tot dat doel? Weet je welk bedrijf je wilt beginnen, wat je wilt verkopen en aan wie en hoe je de wereld gaat vertellen over jouw product en services?

DROOM: Nu mag je helemaal losgaan! Zet een alarm voor 5 minuten en schrijf alles op wat er in je opkomt. Hoe ziet jouw DROOM eruit. Maak het zo gedetailleerd mogelijk. En belangrijk: schrijf het in de tegenwoordige tijd. 

Relinde_Moors_Dromen waar maken

2. Zorg voor jezelf

Nu is je ‘reis’ begonnen. Er zijn nog heel veel vragen en dingen te ontdekken, maar terwijl jij aan je reis gaat beginnen, vergeet jezelf niet!

Zorg voor je lijf, voor hoe jij je voelt. Door te bewegen, rust te nemen, goed te eten en voldoende water te drinken. Om jouw bovenstaande visie waar te maken, om die weg af te leggen heb jij bakken met energie nodig. Zet jezelf en je gezondheid daarom voorop. Beweeg elke dag in elk geval een half uur, neem voldoende rust en drink elke dag tenminste 2 liter water.

Maak een plan waarin je opschrijft wat jouw wekelijkse lichaam, geest en energie oplaadpunten zijn. Dus bijvoorbeeld, op maandag ga ik naar yoga-les, dinsdagochtend mediteer ik 15 minuten, op woensdag loop ik een half uur tijdens de lunchpauze, etcetera. En daag jezelf dan uit om dit een week vol te houden, en nog een week, en nog een week, totdat het een gewoonte is!

3. Doe het niet alleen

Selecteer jouw support team. Je partner die taken op zich neemt zodat jij tijd hebt om aan je droom te werken. Een maandelijkse massage. Je dagelijkse yoga les. Een maandelijkse sessie met een energie healer. Wekelijkse koffie met die goede vriendin.

Je hoeft het allemaal niet alleen te doen. Kijk waar jij een ‘team’ om je heen kunt creëren van mensen die jou ondersteunen op jouw pad. Dat kan een coach zijn voor het opzetten van je onderneming, maar ook een acupuncturist die ervoor zorgt dat je energie in balans is. Jij bent het waard! En denk aan die professionele danser, die op het podium staat te stralen. Die heeft ook een team van om zich heen. Anders zou zij nooit zover komen.

Nu is het jouw tijd om te stralen, en het podium te pakken.

De enige vraag is: Ga je het doen?

Download hier de PDF waar jij jouw plan in kunt opschrijven.


Gepost onder Coaching met de tag Dromen

Relinde Moors

door Relinde Moors

Reacties