fbpx
handlezen

Handlezen: begrijp jezelf beter (+oefeningen)

Al heel mijn leven ben ik gefascineerd door handen. Toen ik een handlezeres bezocht, kreeg ik zoveel inzichten. Ik besloot me erin te verdiepen en handleeskunde te bestuderen. Vandaag vertel ik jou hoe jij gemakkelijk je handen kan lezen. Dit zijn hele simpele oefeningen om een begin te maken, want handlezen zelf is onwijs ingewikkeld.


De stand van je handen

Wanneer ik zelf een handlezing doe, kijk ik altijd eerst naar de stand van de handen. Hier kom je achter door je handen naar voren te brengen, recht voor je schouders, alsof je twee high fives geeft. Kijk naar de ruimte tussen je vingers. Staan de vingers dichtbij elkaar, of juist ver weg? Hoe meer ruimte er tussen de vingers is, hoe opener je op dit moment bent. De linkerhand staat voor je privéleven, je rechterhand voor je publieke leven.

Het kan heel goed dat daar verschil in zit. Dan ben je dus wat geslotener naar de buitenwereld, maar deel je wel veel met je inner circle. O ja, een pink die ver naar buiten is gericht aan de rechterhand staat symbool voor tegen de stroom in zwemmen, dan zit er een kleine, grote rebel in je verstopt.

Oefening: de hartlijn

Deze lijn draait om gevoelens, emoties en je fysieke hart. Ligt deze lijn diep in de hand, dan zal je sneller hoge verwachtingen hebben. Ook is je gevoelsleven dan dieper. Een boog in de hartlijn geeft aan dat je een invoelend vermogen hebt, je leeft mee met anderen. Is de hartlijn meer aanwezig dan de hoofdlijn, dan sta je wat emotioneler in het leven. Loopt de hartlijn uit in een zogenaamde ‘vork’, dan heb je een grote inzet en veel energie. Werk en privé kan je goed combineren, ook als je agenda overloopt.

Oefening: de duim

Met een lange, krachtige duim ben je praktisch, zakelijk en eerlijk. Je kan je wel inleven in emoties van anderen, maar laat je niet meeslepen daardoor. Een krachtige, brede duim geeft aan dat je autoritair, dogmatisch en overdonderend bent. Iemand met een zwakke, korte duim staat symbool voor afhankelijk, sentimenteel en wispelturig zijn. Deze duim komt meer voor bij vrouwen.

Oefening: de Apollolijn

Zie je een of meerdere lijnen onder de ringvinger? Dat is de Apollolijn. Die staat symbool voor creativiteit, genieten, enthousiasme en zelfontwikkeling. Het is een teken van creativiteit, dat verder gaat dan artistieke creativiteit. De vorm van de hand kan uitleg geven over de invloed van de Apollolijn.

Heb je een vierkante hand, dan geeft de Apollolijn een creatief zakelijk talent aan. Ontbreekt de Apollolijn , dan is er een gebrek aan enthousiasme, eigenwaarde en warmte. Geen zorgen, deze lijn kan nog gaan groeien! Vuur helpt hierbij, steek vooral kaarsen aan in de herfst en winter.

Bron: Het Handleesboek, Ellen Duim

Ben jij meteen je handen gaan lezen? Laat ons dan vooral weten waar je achter bent gekomen, dat vinden wij superleuk!

Meer lezen over bewustzijn?


Gepost onder Coaching met de tags Bewustwording, handleeskunde, handlezen en zelfinzicht

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties