5 tips om een coach te vinden die bij je past

5 tips om een coach te vinden die bij je past

We rennen en we vliegen, maar staan we ook weleens stil? Vraag je je weleens af wie je bent, wat je wilt en hoe je zelfs misschien meer zingeving aan je leven kan geven? Een coach kan hier je hierbij heel goed helpen.

Hoe weet je of een coach bij je past?

Wij krijgen vaak de vraag of we kunnen meedenken wat voor coach bij iemand past. Daarom onze 5 tips op een rijtje.

Tip 1. Welke vraag heb je voor een coach?

Het is fijn om vooraf na te denken voor jezelf of je een vraag hebt voor een coach. Als je een concrete vraag hebt of meer over iets wilt weten schrijf dit dan voor jezelf op. Dit kan richting geven aan bepaalde behandelwijze of technieken. Dit kan je helpen in je zoektocht en uiteindelijke keuze.

Tip 2. Bekijk zelf de website van een coach

Een coach vind je tegenwoordig vaak via via. Maar, als het voor een vriendje/vriendinnetje werkt, betekent dit niet dat het ook voor jou hoeft te werken. Het is fijn om vooraf de website van een coach rustig te bekijken. Wat voor gevoel krijg je hierbij?

Tip 3. Bekijk meerdere coaches

Een coach is heel persoonlijk. Het kan best zo zijn dat je eerst een aantal coaches wilt spreken voordat je beslist of iemand bij je past. Doe dit gewoon. Je hoeft je tegenover een coach nooit schuldig te voelen als je voor een andere coach kiest. Zij beseffen zich als geen ander dat het belangrijkste is dat jij er een goed gevoel bij hebt.

Tip 4. Vraag om een kennismakingsgesprek

Het is helemaal niet zo gek om eerst een wat uitgebreider kennismakingsgesprek te hebben met een coach. De meeste coaches willen dit zelf ook. Voor hen ook de mogelijkheid om te kijken of zij het gevoel hebben dat ze jou kunnen helpen. Het is een wisselwerking!

Tip 5. Volg je gevoel

En dit is de allerbelangrijkste. Twijfel je? Zeg dat dan eerlijk tegen de coach, maak het bespreekbaar. Alle coaches weten dat het om de welbekende klik gaat. Als je gevoel zegt dat het goed is, dan is het goed. Vertrouw daar op.
Kom je er echt niet uit? Wij kunnen je ook helpen om een coach te vinden die bij je past. Laat hier je gegevens achter, dan bellen we je terug en denken we met je mee.


Gepost onder Coaching

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties