fbpx
chakracursus

4 november 2017: 7-weekse Chakracursus (ook als losse workshops te volgen)

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam. Er zijn zeven hoofdchakra’s. In deze cursus staat iedere week een chakra centraal. Je krijgt niet alleen kennis over en inzicht in de verschillende chakra’s, maar ook praktische handvatten om ermee aan de slag te gaan; fysiek, mentaal en energetisch.

Wat houdt de 7-weekse Chakracursus in?

Je hebt vast al vaker iets voorbij zien komen over chakra’s, maar wellicht blijft het nog iets ‘ongrijpbaars’ of ‘zweverigs’ voor je. Wat het absoluut niet hoeft te zijn.

Deze Chakracursus duurt zeven weken; iedere week duik je in één van de zeven chakra’s. De cursusdag begint altijd met een (interactief) theoriegedeelte. Daarna ga je ‘uit het hoofd, in het lijf’ door middel van yoga en meditatie. In de yogales komen de belangrijkste kwaliteiten van het chakra nog eens voorbij en leer je welke yogahoudingen specifiek op het desbetreffende chakra inwerken. Iedere week staat een andere vorm van meditatie op de planning, afhankelijk van het chakra. Van zitmeditaties tot visualisaties en een heuse dansmeditatie (geen zorgen, het is hartstikke leuk en veelal met ogen dicht ;-)). Na de pauze volgt het onderdeel chakrapsychologie. Hierbij ga je in tweetallen aan de slag met vraagstellingen en thema’s rondom het chakra van die week, en reflecteer je met elkaar op jezelf en je leven.   

chakracursus

De cursusdagen zijn steeds op een zaterdagmiddag van 13:30 – 16:30 uur. Je kunt de gehele cursus volgen, maar de cursusdagen zijn ook als losse workshops te volgen. De planning ziet er als volgt uit:

Week 1: Muladhara/Wortelchakra, thema: ‘I am’

Week 2: Svadisthana/Sacraalchakra, thema: ‘I feel’

Week 3: Manipura/Navelchakra, thema: ‘I do’

Week 4: Anahatha/Hartchakra, thema: ‘I love’

Week 5: Vishudda/Keelchakra, thema: ‘I speak’

Week 6: Ajna/Voorhoofdchakra, thema: ‘I see’

Week 7: Sahasrara/Kruinchakra, thema: ‘I know’

Meer weten? Laat hier je gegevens achter.

Voor wie is de Chakracursus?

Iedereen kan de Chakracursus volgen. Het is handig als je al bekend bent met yogahoudingen, maar het is geen vereiste. De cursus is uiteraard geschikt voor een ieder die meer wil weten over chakra’s. Maar het is ook gewoon een interessante en fijne cursus als je houdt van yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Iedere week loop je weer vol inzichten, ervaringen en inspiratie de deur uit.  

Dit zeiden anderen over de Chakracursus

De cursus overtrof mijn verwachtingen. Ik heb nog steeds plezier van de uitwerking omdat ik meer inzicht heb in fysieke en emotionele processen. Ik kan sommige dingen die gebeuren beter plaatsen, en herken en ontdek steeds meer patronen. Ik merk ook dat ik wat meer in mijn lichaam kan zijn. Masja maakt als persoon een prettige indruk op mij; ze is warm, nieuwsgierig, niet oordelend, kalm. Ik voelde me direct veilig bij haar. ~ Marjolein

Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over chakra’s en zin heeft om eens op een andere manier naar zichzelf te kijken. IN een warme, veilige omgeving is ruimte voor persoonlijke verhalen, maar minstens zo belangrijk voor mij: ook voor humor. Masja is een lieve, enthousiaste docente die alle informatie ook in een breder perspectief kan plaatsen.” – Anoniem

Praktische zaken

Tijd: zaterdag van 13:15 tot 16:00 uur

Data: 4, 11, 18, 25 november, 2, 9, 16 december

Locatie: Yoga Spot, Laan der Hesperiden 142, Amsterdam

Kosten: € 35,- per losse workshop. € 225,- voor 7 lessen of € 280,- voor de gehele cursus inclusief een chakra-reading door Francien Degewij van Spirit & Co.

Aanmelden: Laat hier je gegevens achter

Of meld je aan via de site van Yoga Spot

Over de docente, Masja:

Bewegen en in beweging brengen is haar passie; als psycholoog, coach, yogadocente en actrice. Ze beweegt mensen letterlijk en figuurlijk richting een gezonder, evenwichtiger en gelukkiger leven. Hierbij maakt ze gebruik van westerse en oosterse werkvormen, wetenschap, spiritualiteit en haar intuïtie.

Hier lees je meer over Masja. Heb je nog vragen? Dan kun je een mailtje sturen naar [email protected] of bellen naar 06-16632246.


Gepost onder Workshops & Events met de tags Chakra en Chakratherapie

Masja Ninck Blok

door Masja Ninck Blok

Reacties