fbpx
Pascal Cath

#60: Pascal Cath: Meditatie als rode draad van mijn verhaal

Ik heb ontzettend veel mazzel dat mijn wieg in een spiritueel gezin stond. Zowel mijn moeder als oma deelden hun kennis over bewustwording en spiritualiteit aan hun medemens. Voor mijn gevoeligheid en ‘helderzien’ was daarom alle ruimte. Ik ben Pascal Cath (45), eigenaar van MindGallery, getrouwd en moeder van twee mooie en lieve kids van 17 en 13 jaar. In dit blog stelt zij zich voor en deelt ze drie tips die haar helpen.

Wat triggerde mij om met awareness bezig te gaan?

Ik ben de ontdekkingsreis naar bewustwording en spiritualiteit al op jonge leeftijd gestart en dit voelde als thuiskomen! Klinkt misschien gek want ik had immers een thuis waar dit allemaal de gewoonste zaak van de wereld was. Door mijn gevoeligheid en ‘helderzien’ doorzag en voelde ik wat er om mij heen gebeurde. Ik snapte daarom veelal niet waarom mensen deden wat ze deden omdat mij heel snel duidelijk was hoe situaties in elkaar staken.

Toen ik ouder werd, begreep ik dat wat ik voelde en zag niet voor iedereen voelbaar en zichtbaar was. Hierdoor voelde het alsof ik in twee werelden leefde.

Zo inspireer ik mensen

Mijn ontdekkingsreis heeft mij uiteindelijk geholpen de twee werelden waarin ik leefde met elkaar te integreren. Meditatie is hierbij de rode draad in mijn verhaal. Hierdoor kwam ik weer in verbinding met mijn innerlijke kracht waardoor er opnieuw rust, balans en harmonie ontstond. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen en bestudeerde ik praktische psychologie, wijsheden uit het verre oosten, filosofische stromingen & religiën.

Om zo veel mogelijk mensen en kinderen (weer) in contact te brengen met hun innerlijke kracht, heb ik MindGallery opgericht. MindGallery heeft als doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de krachtige werking van Meditatie en biedt daarom praktische meditatieprogramma’s aan voor het bedrijfsleven en het onderwijs/BSO’s. De programma’s zijn opgebouwd uit verschillende meditatietechnieken en meest effectieve methodes uit verschillende stromingen. Op deze manier krijgen deelnemers meer dan alleen les in meditatie.

Zo breng ik helderheid en inzicht

Mijn gevoeligheid en ‘helderzien’ pas ik toe tijdens readings die ik op verzoek geef bij mensen en organisaties. Door het voelen en lezen van de energie breng ik helderheid en inzicht in situaties of in levens.

Naast dit alles deel ik graag wat mij zoal bezig houdt, welke ingevingen ik krijg en wat ik mee maak. Ik vind het daarom heel erg leuk mijn blogs te delen op House of Awareness en zo mijn steentje bij te dragen aan Global Awaraness.

Om jullie alvast in ‘the mood’ te brengen wil ik jullie de volgende drie tips meegeven:

Tip 1: “Listen to the silence, it has so much to say – Rumi”

Stilte lijkt niet meer van deze tijd. Bij stilte gaan je gedachten en/of gevoelens met je aan de haal en dat voelt voor velen ongemakkelijk. We kiezen daarom liever voor afleiding zodat we ons denken en/of voelen niet hoeven te ervaren. Wanneer je jezelf traint om in stilte te kunnen zijn, zal je ervaren dat er naast gedachten en/of gevoelens ook ruimte ontstaat voor stilte. Een meditatie kan je hierbij helpen.

Tip 2: De kracht & macht van onze gedachten

Elke gedachte die wij hebben gaat via het brein ons lichaam in, helemaal tot in onze genen. Ons lichaam reageert hetzelfde op dingen die we werkelijke meemaken, dingen die we bedenken of op gebeurtenissen waar we alleen maar aan (terug) denken. Dit laat ons zien dat onze gedachten enorm veel kracht & macht hebben en sterk van invloed zijn op ons welzijn. Daarom is het zo belangrijk ons bewust te worden van onze gedachten, weten hoe wij deze tot rust kunnen brengen en kunnen veranderen wanneer nodig. Dus wanneer jij niet lekker in je vel zit, neem dan je gedachten onder de loep en breng deze zo nodig tot rust of denk aan fijne dingen, ervaringen en/of herinneringen.

Tip 3: Leef je leven als een kind

Kinderen zijn onbevooroordeeld en nieuwsgierig en staan daarom onbevangen in het leven. Naarmate we ouder worden, neemt dit af. Niet gek want we krijgen er steeds meer verantwoordelijkheden bij. Toch nodig ik iedereen uit het leven zo veel mogelijk als een kind te leven. Probeer ook weer onbevooroordeeld, nieuwsgierig en onbevangen je medemens en de dag tegemoet te gaan en ervaar zelf hoe anders je dag zal verlopen.

 

Wil je meer weten over Pascal, bekijk dan hier haar website of Facebook pagina.

Pascal schrijft ook voor House of Awareness kids waar ze oefeningen deelt om samen met je kind te mediteren.

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties