fbpx
Tamara van de Beek

#30 Tamara van de Beek: De reis van hoofd naar hart

De Wijsheid van het Hart staat voor een reis, namelijk die van je hoofd naar je hart. Tamara is gespecialiseerd in (mediamieke) hooggevoeligheid, energetisch werk, Kundalini problematiek en ondersteuning bij zelfrealisatie tijdens het ascensieproces. Tamara sprak ik onlangs via Skype en haar mooie verhaal raakte me. Ik vroeg haar daarover meer met ons te delen op House of Awareness. Een bijzonder en mooi verhaal voor ons allemaal!

De reis van hoofd naar hart, I AM.

Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin velen de reis maken van hun hoofd terug naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een werkelijk hart-gedragen bewustzijn. Ook ik heb deze reis afgelegd. Eigenlijk is die reis al op jonge leeftijd gestart maar de verdieping vond echt plaats tijdens een spontaan Kundalini ontwaken. Je zou mij een spirituele (onder)zoeker kunnen noemen. Deze zoektocht heeft mij veel directe ervaringen en inzichten opgeleverd. Zoals de ontdekking van het ware Hart, het spirituele hart Hridaya. Het stralende Zelf. Nu werk ik en leef ik vanuit dit besef en ondersteun ik anderen op het pad van bewustwording. Als ervaringsdeskundige maar ook met een stevige basis. Ik ben opgeleid als Life Coach, Meditatie Trainer, Mindfulness Trainer, Medium en Energetisch Therapeute. Alhoewel deze opleidingen waardevol zijn geweest, is mijn kracht het werken vanuit intuïtie, helder waarnemen en helder bewustZijn.

Leer jezelf kennen als bewustzijn

Jane vroeg mij: wat betekent bewustzijn voor jou? Dat is simpel, ken Uzelve. Leer jezelf kennen als bewustzijn want dat is namelijk wat je ten diepste bent. Alles IS bewustzijn. Dit hele universum is niets anders dan bewustzijn. Je zou het ook liefde kunnen noemen. Iedereen is op zoek naar liefde, geluk en vrede. De meesten beseffen niet dat ze dit zijn. Wat in de weg zit is het denken, je onechte Ik. No Mind = No problem. Ontdek je ware ik, je grote Ik Ben, I AM. Maar daarvoor moet je bereid zijn om alles te verliezen. Daarvoor moet je hart wijd openbreken. En dat is eng. Dat voelt aan als sterven. En op een bepaalde manier is het dat ook.

De Donkere nacht van de ziel

Dit proces van sterven kwam bij mij op gang doordat ik plotsklaps een Kundalini ontwaken ervaarde. Zomaar. En ik bevond me vanaf dat moment in wat men noemt “de donkere nacht van de ziel”. Doodsbang was ik en had een acute identiteitscrisis te pakken. Verschillende oude spirituele tradities verwijzen naar deze ingrijpende en louterende ervaring die aanvoelt als een depressie en een diepe verlatenheid. Een onthechten van de wereld. De alchemisten beschrijven dit proces als “nigredo”. Het zuiveren en omzetten van lood in goud. In de donkere nacht van de ziel wordt het onbewuste lijden dat gepaard gaat met leven vanuit de afgescheidenheid pijnlijk bewust gemaakt. Iemand die dergelijke existentiële ervaringen heeft ondergaan komt er gezuiverd uit, als een ander mens. Wel in de wereld maar niet van de wereld. De tussenin fase is het allerlastigste. Los van de wereld maar nog niet aangesloten op het Goddelijke. Een niemandsland waar je even lijkt te verblijven. De woestijnervaring, de leegte. Het is het einde van alle illusies en identificaties. Aan het einde van de donkere nacht verschijnt een nieuwe dageraad en ochtendgloren: I AM. Het “Ik ben” besef. Ik heb er een blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Tip: om te leren schakelen van hoofd naar hart

Ik heb ontzettend veel methodieken en meditatie vormen onderzocht. En heb ontdekt dat de meest simpele “methode” de vaardigheid is om te leren schakelen van hoofd naar hart. Als je je ogen sluit dan kun je de ruimte voelen achter je gesloten ogen. Van daaruit breng je je gewaarzijn, je bewustzijn, langzaam naar beneden naar je borstkas. Dat kan zijn het fysieke hart, het hartchakra of het hart aan de rechterkant. Onderzoek, ontdek en voel waar je aandacht als vanzelf naartoe getrokken wordt. Blijf daar met je gewaarzijn, blijf daar aanwezig. Voel hoe dit is en ervaar het effect. Super simpel maar dit gaat je met regelmatige oefening ontzettend veel opleveren.

Lach veel, heb lief, leef LICHT!

Hier vind je veel meer over Tamara en wat voor moois ze allemaal doet: http://dewijsheidvanhethart.nl/

door Jane Shaw (admin)

Reacties