fbpx
jaarenergie 2019

Wat is de jaarenergie van 2019?

Voordat ik, Anja Damhuis, ga vertellen wat de jaarenergie van 2019 gaat worden, leg ik kort uit wat numerologie is en wat je er mee kunt doen. Numerologie is de psychologie, filosofie en wetenschap der getallen. De Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras (ca. 572 – 500 voor Christus) is de grondlegger van de Westerse numerologie. Hij ging er van uit dat elk getal vertaald kan worden naar de specifieke eigenschappen van dat getal.

 

Je kan alles in het leven vertalen naar getallen en hun betekenis. In deze blog ga ik het hebben over de jaarenergie van 2019. Ook deel ik hoe je jouw persoonlijk jaargetal uitrekent en welke thema’s de hoofdrol gaan spelen voor jou komend jaar. Daar gaan we dan.

De jaarenergie van 2019

2019 is een “12/ 3”jaar. 2+0+1+9=12 1+2=3

3 staat voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Creatieve inspanningen hebben nu succes. Openheid en transparantie zijn onontbeerlijk maar kan ook voor ophef en meningsverschillen zorgen. 3 is een temperamentvol en creatieve energie. Het staat o.a. voor authenticiteit en jezelf onderscheiden. Vindingrijkheid, creativiteit, liefde en focus op wat goed voor je is zijn de sleutelwoorden in 2019. Dit geldt voor jouw persoonlijk maar ook voor het collectief. Vertaald zou je kunnen zeggen dat 2019 staat voor het vinden van creatieve oplossingen voor de problematiek die er momenteel nationaal en internationaal speelt.

12 > Omdat 3 voortkomt uit 12 nemen we die ook nog even mee. 12 staat voor ontwaken en herstellen. Gezien waar we op dit moment maatschappelijk staan zou dat wel eens tijd worden. Er blijft kans op uitstel en vertraging. Voor jou persoonlijk is het belangrijk dat je jezelf durft te zijn en gaat leven naar je eigen normen. Hou je mindset positief. Des te groter is de kans op onverwachte kansen en oplossingen.

Vindingrijkheid, creativiteit en liefde zijn de sleutelwoorden in 2019

Jaargetallen en hun kracht

Ieder jaargetal heeft zijn eigen kracht en tegenwerking. Dus ook tijdens de jaarenergie van 2019. Zo kan je er bijvoorbeeld achter komen of dit jaar geschikt is om een nieuw begin te maken of juist om zaken af te ronden. Is het een ‘doe’ jaar of een jaar waarin je moet leren luisteren naar je intuïtie? Zo kan je bijvoorbeeld in een 8 jaar zakelijke successen boeken en is een 6 jaar meer geschikt om thema’s in communicatie, relaties en op liefdesgebied aan te pakken. 9 geeft aan dat het de juiste tijd is om ergens een punt achter te zetten, zaken af te sluiten en los te laten. Probeer het maar eens. Je zal merken dat je de thema’s gaat herkennen.

Jaarenergie uitrekenen

Je jaarenergie uitrekenen is heel gemakkelijk. Je telt je geboortedag en maand bij het huidige jaartal op en voilà…. Daar heb je je eigen jaarenergie van 2019! Bekeken vanuit de numerologie zijn er 21 jaarthema’s die de mogelijkheden en uitdagingen uitlichten die bij het betreffende jaarthema horen. Na een cyclus van 21 jaar kom je op een hoger level en leer je de diepere aspecten van een getal kennen. Als je hier bewust mee om gaat kan je jouw eigen groei zien.

Een paar voorbeelden van een jaarenergie;

Mijn geboortedag is 27 de maand juni is 6. Mijn jaarenergie van 2019 is dus 2+7+6+2+0+0+1+9= 27 > 2+7=9! 9 is het getal van afronden. 2018 (8) stond voor (materieel) succes. Afgelopen jaar heb ik de ins en outs mogen meemaken die mij hebben geholpen er een succesvol jaar van te maken.

Zo heb ik mijn beperkende gedachten onder de loep genomen, een cursus “Ik ben een succes” gevolgd en mijn valkuilen en kracht (her)ontdekt. Dat heeft gezorgd voor nieuwe bronnen van inkomsten. Komend jaar mag ik alles wat een blij, gelukkig en succesvol leven nog in de weg staat los laten. Opruimen en schoon schip maken is de hoofdboodschap van een “9” jaar. Ik ga heel bewust om getallen en ook met de jaarenergie van 2019. 

Jouw eigen jaarenergie

Hieronder vind je beknopt de thema’s die bij de uitkomst van jouw jaarenergie horen.

1 Nieuw begin. Het creëren van een andere richting. Zelfvertrouwen ontwikkelen. Wonderbaarlijke kansen. Stel niet uit!

2 Intuïtie volgen en vertrouwen. Geduld oefenen. Eenmaal genomen beslissingen doorvoeren. Verdieping van relaties. Verbinden en samenwerken.

3 Persoonlijke ontwikkeling en groei. Creatieve inspanningen hebben nu succes. Uitdrukken hoe je je voelt. Vindingrijkheid, liefhebben en focus op wat goed is.

4 Door hindernissen heen breken. Stabiliteit, structuur, verlangen naar succes. Werken aan je doel. Praktische klussen klaren en kans op verhuizen.

5 Veranderingen. Vrijheid. Je roeping volgen in geloof en vertrouwen. Je staat op een kruispunt en dient een keuze te maken vanuit je hart. Conflicten/problemen onder ogen zien en nieuwe gedragspatronen aanmeten.

6 Hartzaken. Vertrouwen en een gezond gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Relaties verstevigen of loslaten. (Geweldloze) communicatie. Innerlijk evenwicht vinden. (Emotionele)gezondheid. Contact met zielsverwanten. Een diep vertrouwen dat je alles krijgt wat je nodig hebt.

7 Zelfdiscipline en zelfbeschouwing. Op je innerlijke stem vertrouwen. Loslaten en nieuwe doelen stellen. Een promotie of beloning. Reizen. Een sprong voorwaarts.

8 Je schaduwkant en/of blinde vlekken inzien en integreren. Jezelf eerlijk onder de loep nemen (wat is de onderliggende motivatie?). Je diepste verlangen erkennen en leven. Van je oogst genieten. Onrechtvaardigheden bestrijden, Wettelijke documenten of contracten goed lezen.

9 Goede raad aannemen. Vertrouwen op eigen wijsheid. Je stem laten horen. Betekenisvolle ervaringen. Spirituele zoektocht; verleden opruimen, loslaten wat je niet meer dient.

10 Positieve verandering. Geluk aan je zijde. Nieuwe kansen. Aanvaarding van wat is en je er aan overgeven. De lessen zien.

11 Kracht, geduld en vergeving. Projectie doorzien. Geen oordeel hebben (objectief oordeel). Spiegel; zo je doet zo je ontmoet. De ander laat je eigen blinde vlekken en/of tegenpool zien.

12 Ontwaken en herstellen. Kans op uitstel of het herzien van plannen. Je mag jezelf zijn en leven naar je eigen normen. Er komen onverwachte oplossingen.

13 Afscheid, loslaten en transformatie. Je mag je angsten onder ogen zien en ze overwinnen. Verschuivingen in relaties. Ruimte maken voor iets nieuws.

14 Evenwicht vinden en zelftwijfel los laten. Samenwerken. Bescheidenheid. Matigheid tonen en tevreden zijn. Genezing van oude wonden.

15 Ego en geweten. De waarheid onder ogen zien. Verantwoordelijkheid nemen op thema’s als afhankelijkheid, verleiding, verslaving, schulden etc.

16 Levenservaring op doen d.m.v. een wake up call. Leren van het verleden. Een (dringende) uitnodiging om veranderingen aan te brengen waardoor je  bevrijd wordt van oude ballast. Opluchting.

17 Hoop, optimisme en bescherming. Inzicht in situaties en/of mensen. Grote kans van slagen na inspanningen. Doelgericht werken aan de toekomst. Je bent op de goede weg!

18 Dromen, verlangen en vertrouwen op je intuïtie. Afrekenen met (ongegronde) angst om te kort schieten en met jaloezie. Het ervaren van een gevoel van zwaarte. Illusies doorzien en doorbreken.

19 Openlijke erkenning. Een doorbraak. Voorspoed op alle fronten. Verwerven van diep persoonlijk inzicht. Vreugde, optimisme, genieten, begrip en diepte ervaren. Gevoel van herboren zijn.

20 Vernieuwing. Evaluatie. Bevrijding van remmingen en zorgen. Beslissende stap naar zelfverwerkelijking. Succesvol afsluiten van zaken en belangrijke veranderingen. Relaties en samenwerking. Geweldloze communicatie.  

21 Voltooiing van een cyclus. Voldoening en dankbaarheid. Vreugdevolle wijsheid en authenticiteit. Op naar een hoger level. Gelukkige tijden breken aan.

Ik wens je een mooi en uitdagend 2019 toe!  

Liefs Anja

We zijn heel blij dat Anja deze mooie blog voor ons heeft geschreven. Anja is werkzaam als numeroloog, maar houdt zich ook bezig met enneagram, chakra’s en dromen. Op Anja’s website vind je meer informatie over haar. 

Meer lezen over numerologie?

Behoefte aan balans, rust en kracht?

Leuk als je eens onze Awareness Academy bekijkt. Wil je gelijkgestemden ontmoeten? Meld je dan nu aan bij onze community Bewust Jezelf Zijn.

Kiara Louis

door Kiara Louis

Reacties