fbpx
Human Design

Human Design: Welk type ben jij?

Ken je dat gevoel dat je helemaal iets hebt gevonden waar je blij van wordt? Dat je een ‘Eurekaatje’ doet. Omdat het gewoon klopt. Het klopt gewoon. En niets is fijner als het klopt. Dat had ik toen ik voor het eerst mijn Human Design zag. Hier vertel ik meer over wat het is.

Een reading Human Design leidde tot: ‘Aha this is fucking it’

Al sinds mijn kindertijd is Kleine Tien op zoek naar mysteries om ze dus ook op te lossen. Schattig eigenlijk he. Je kunt ze namelijk ook zelf maken die mysteries en ook het hele drama erom heen. Yep dat ben ik ook.

Nou dat Eureka verhaal kwam toen ik mezelf een reading Human Design had gegeven. Ik schrok me rot. Na twee en half uur over mijn blauwdruk en profiel werd verteld wat mijn doel en missie ‘on earth’ eigenlijk was. Waar ik zo van schrok was dat ik het eigenlijk al wist. Maar dat ik nu echt aan de bak moest om mijn hogere Zelf ook een plezier te doen.

Wat is Human Design dan eigenlijk?

Human Design is een systeem wat door middel van jouw geboortedatum en tijd en plaats jouw blauwdruk in beeld laat zien. Dit noemen we een chart. Sinds de planeet Uranus in ons zonnestelsel ontdekt hebben is de mens een ‘Transitional Being’ vertelt de grondlegger van HD. We maken op dit moment een transitie door op universeel, micro, macro niveau. En dat is terug te vinden in jouw chart. Je krijgt een plaatje van negen centra die gekleurd zijn of open. En daartussen een heleboel lijnen en halve lijnen.

Human Design Jantien

Human Design Jantien

 

En precies hoe jij ingekleurd bent zegt iets over je Type. En dat type zegt iets over hoe je je Strategie het best kunt volgen en ook naar welke Autoriteit je luistert. Dit klinkt nog een beetje boel, maar ik kan je helpen bij de interpretatie. Wil je die van jou weten? Stuur me dan even jouw geboortedatum en plaats!

Er zijn in Human Design vier types te onderscheiden

Ieder type heeft zijn eigen speciale aura en energie uitwisseling. En ook een eigen strategie. Hoe meer mensen in hun Strategie en Autoriteittype gaan leven hoe natuurlijker en evenwichtiger ons bestaan wordt. We maken een verandering door van allemaal de ondernemende hardwerkende zelfstandige te willen of moeten zijn. Naar een natuurlijk houding waarbij we een eenheid vormen en op elkaar vertrouwen, waarbij ieder zijn natuurlijk bijdrage levert.

Type 1: Generators

70 % van de mensen is een Generator, zij hebben het sacrale centrum gekleurd en zijn de levensmotoren. Zij werken graag. Alleen moeten wel datgene doen waar ze blij van worden.

Type 2: Projectors

20% is een Projector, deze groep zijn de coaches, de leraren en gidsen, sturen bij waar nodig. Belangrijk is dat Projectors pas hun visie geven als ze er voor uitgenodigd worden. Een fijne uitdaging;).

Ik kwam erachter dat ik een Mental Projector was. Een hoe?

Type 3: Manifestors

7% is een Manifestor. Dit type kan gesloten overkomen en heeft vooral vrijheid nodig om te gaan en staan waar hij/zij wilt. Ze hebben een visie op de wereld en vragen aan de generators deze visie uit te voeren.  De uitdaging zit hem in het uitleggen aan de omgeving waar hij/zij mee bezig is.

Type 4: Reflectors

1% is een Reflector. Deze types reflecteren de mensen met wie ze omgaan. Of de omgeving waar ze zich bevinden. De uitdaging van een reflector is een maand te  wachten met een beslissing te nemen.

Jouw Human Design vertelt je hoe jouw energie stroomt en waar niet

De meeste mensen hebben een innerlijke autoriteit, sommigen intuïtie, anderen een ‘gut’ gevoel. Weer anderen weten te wachten voor ze een beslissing moeten nemen. Jouw chart vertelt eigenlijk hoe je je hebt best kunt bewegen. Daarnaast geeft het je inzicht waar jouw energie stroomt en waar niet. Dus wat doe je de hele tijd en waarom. Ook de thema’s in je leven die bij jou horen.

Human Design is een kado want het laat je zien wie je bent.

Naast jouw thema’s zie je heel mooi wat awareness doet. Het is een beweging van het Not Self naar het Self. Wat weer overeenkomt met waarin ben je geconditioneerd en wat is je natuur. Langzaamaan worden mensen wakker en gaan steeds meer hun natuur leven. Het komt vanzelf. Je ziel heeft er voor gekozen om op een bepaald moment te gaan herrie maken. Het lichaam speelt op. Je voelt je niet lekker in je vel. Soms een burn out. Verandering gebeurd vanzelf alleen de mind wilt er vaak niet aan. En voelt ‘attached’ aan datgene wat het kent. Is als de dood voor het onbekende. What the hack will happen next? Wil je die van jou weten? Je kan hier contact met me opnemen!

Human Design vertelt dat je het altijd al goed gedaan hebt

Human Design geeft je zoveel inzicht in het leven en in jou. Het laat zien dat waar je nu bent helemaal klopt en hoort. En dat je het altijd al goed hebt gedaan. Kan ik wel om janken zeg. En dat waar je naartoe reist echt heel mooi is en je heel veel gaat opleveren. Dat is toch grandioos.

En dat is nu precies wat mijn missie is. Mensen wakker maken. Awareness brengen. Als een Mental Projector. Liefdes speldeprikjes geven om het pad te volgen wat je naar Het Zelf brengt. Met de minste weerstand. Een sleutel in dit verhaal is ‘Zak erin, laat los en vertrouw dat je op de high road zit’.

Naast mijn coaching kun je met mij naar jouw chart kijken en ik kan hem voor je lezen. En je helpen te integreren in jouw leven. Via deze link kan je contact met me opnemen.

Meer informatie over Human design kun je vinden op Jovian Archive. Daar vind je ook een link om jouw chart te maken. Je hebt daarvoor je precieze geboortetijd nodig. In een volgend blog zal ik meer uitleg geven wat Human Design allemaal voor je kan betekenen.

Live your Design en Love Yourself!

Jantien

Jantien de Bood

door Jantien de Bood

Reacties